У Національній філармонії сьогодні відбудеться концерт унікального джазового колективу "SaraBanda"

У Національній філармонії сьогодні відбудеться концерт унікального джазового колективу "SaraBanda"

У Колонній залі імені Миколи Лисенка у Національній філармонії України відбудеться концерт Big Band "SaraBanda" Національної музичної академії України імені Петра Чайковського під керівництвом композитора та піаніста Олександра Саратського. Учасниця концерту, співачка Анна Завальська в ефірі "ДеньПРО" розповіла, чим особливий цей концерт.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Анна Завальська розповіла, що не перший рік бере участь у концертах Олександра Саратського, але цього року захід буде унікальним.

"Цього року ця подія має такий відтінок ексклюзиву, тому що це вперше у стінах консерваторії було створено біг бенд саме з ініціативи Олександра Саратського, – розповіла співачка. – Насправді, сьогодні дебют у біг бенд "SaraBanda", тому що цьому студентському бенду менше року і, наскільки я знаю, це буде перший великий концерт колективу".

Біг бенд – це різновид оркестру, що спеціалізується на виконанні переважно джазової музики, і в принципі, репертуар таких оркестрів мало змінюється упродовж десятиліть. Але Анна Завальська переконана: український біг бенд під проводом Олександра Саратського має бути особливим.

"На його думку, професійні музиканти мають вміти грати абсолютно все: не тільки класичні твори, але й джаз, і фольк. І цей біг бенд є особливим тим, що у всьому світі при створенні біг бенду використовуються класичні джазові стандарти, які в усьому світі однакові. І саме в Україні, у місті Києві біг бенд буде виконувати авторські композиції у джазовій обробці Олександра Саратського. Це такий ексклюзив, і це дає можливість біг-бенду думати про експансію навіть на міжнародний рівень", – поділилась виконавиця.

У концерті, окрім Анни Завальської, візьмуть участь й інші вокалісти: Аніко Долдзе, Лана Меркулова та Олексій Тузов.

"Я сьогодні буду в амплуа, яке мені дуже близьке, – поділилась співачка. – Я співатиму пісню, яка має таку відсилку до старого Голівуду, це пісня Джорджа Гершвіна "Strike Up the Band", яку свого часу виконувала Джуді Гарденд, в аранжуванні Олександра Саратського".

Концерт біг бенду "SaraBanda" відбудеться сьогодні, 21 лютого 2019 року, о 19:00 у Колонному залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України.