Сьогодні — день народження у політв'язнів Росії Балуха та Сущенка

Сьогодні — день народження у політв'язнів Росії Балуха та Сущенка

8 лютого день народження відзначають два політичних в'язні Росії — Володимиру Балуху виповнилося 48 років, Роману Сущенку — 50.

Нагадаємо, на початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку.

Читайте також — Правозахисник Ольга Скрипник: "На сьогодні Володимир Балух є в’язнем сумління"

Український журналіст Романа Сущенко вже третій рік відзначає день народження у в’язницях Росії. Він був затриманий та заарештований 30 вересня 2016 року у Москві. Про місце перебування Сущенка стало відомо лише через два дні після затримання, коли у московське СІЗО "Лефортово" прибули російські правозахисники з плановою перевіркою умов утримання арештованих.

Його було звинувачено за статтею 276 Кримінального Кодексу Росії за шпигунство на користь України і ув'язнено в Лефортівській в'язниці. 4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

У 2018 році Сущенко став лауреатом Національної премії за захист свободи слова.