"План Сайдіка" містить компоненти, які не дають нам нічого нового — Менендес

"План Сайдіка" містить компоненти, які не дають нам нічого нового — Менендес

"План Сайдіка" містить компоненти, які не дають нам нічого нового, переконаний голова "Інституту Регіональної Політики" Енріке Менендес. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Мінські домовленості залишаються єдиним документом, який є у міжнародному правовому полі. Вони мають статус рішення Ради Безпеки ООН, і це робить їх безальтернативними", — зазначив Енріке Менендес.

Енріке Менендес зауважив, що "план Сайдіка" містить компоненти, які не дають нам нічого нового.

"Новий "план Сайдіка" містить компоненти, які не дають нам нічого нового. Всі ці компоненти вже є у початкових Мінських домовленостях", — прокоментував Менендес.

Він наголосив, що цей документ є набором приватних ініціатив дипломатів.

"План Сайдіка" — не є справжнім планом, і сам Мартін Сайдік про це вже заявив.  Цей документ — це просто набір приватних ініціатив дипломатів, які хочуть допомогти придумати якісь механізми. Один з ключових моментів цього плану — це зробити документи більш конкретними і більш пов’язаними з законодавчими процесами всередині України", — сказав Менендес.

Читайте також — Саакян: новий мирний "план Сайдіка" щодо Донбасу є взаємонеприйнятним як для Росії, так і для України

Нагадаємо, 28 січня спецпредставник ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі у Мінську Мартін Сайдік представив новий план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який, на його думку, повинен замінити Мінські домовленості.

Прослухати повну версію.