Українця Шаройко, засудженого в Білорусі за шпигунство, перевели в колонію — ЗМІ

Українця Шаройко, засудженого в Білорусі за шпигунство, перевели в колонію — ЗМІ

Українського журналіста Павла Шаройко, якого в Білорусі засудили до 8 років за шпигунство, перевели із СІЗО КДБ до Бобруйської колонії.

Про це повідомляє TUT.BY.

Як повідомляється, українського журналіста перевели із СІЗО в колонію ще до 1 січня 2019 року, там його вже відвідувала дружина. Сьогодні Шаройка планує відвідати український консул.

Раніше у КДБ Білорусі заявляли, що обмін Шаройко на затриманого в Україні білоруса Юрія Політику неможливий, але українця можуть помилувати.

Нагадаємо, 17 листопада 2017 року стало відомо про затримання у Білорусі власного кореспондента Українського радіо Павла Шаройко. 20 листопада на брифінгу у Мінську офіційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що Шаройко звинувачують у збиранні інформації для Міноборони України та інкримінують шпигунство.

Головне розвідувальне управління Міноборони України підтвердило, що Шаройко працював у відомстві на посаді глави прес-служби і в 2009 році звільнився за станом здоров'я.

Пізніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що "затримання українців у Білорусі і пред'явлення їм звинувачень у шпигунстві є тотальною дурістю".

23 травня 2018 року Верховний суд Білорусі виніс українському журналісту Павлу Шаройку вирок — він отримав більше восьми років позбавлення волі.

Читайте також — Сергій Томіленко: Павло Шаройко — професійний журналіст

5 жовтня 2018 року Документи засудженого в Білорусі за "шпигунство" українського журналіста Павла Шаройка передали в комісію з помилування при президентові Білорусі.

Шаройко висвітлював, зокрема, спільні військові навчання Росії та Білорусі, а також зустрічі в Мінську тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Фото з соцмерж Павла Шаройко