Що вплинуло на зниження аварійності на дорогах — коментар експерта

Що вплинуло на зниження аварійності на дорогах — коментар експерта

На зниження аварійності на дорогах України вплинули дії влади, відтік населення закордон, та зменшення контрольованої урядом території України. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив директор Українського медичного центру безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України Юрій Чорний.
 
"Це питання потрібно розглядати як суму різних факторів. Ми дійсно розуміємо, що дуже багато робиться і Національною поліцією, і Міністерством інфраструктури, і інститутом медицини транспорту МОЗ, іншими міністерствами і громадськими організаціями. Але ми також розуміємо, що відбувається відтік людей з України, які виїхали по безвізу на роботу, а також зменшення території України дають таку плюсову динаміку", — повідомив Юрій Чорний.
 
Нагадаємо, за даними правоохоронців у минулому році сталося найменше за 12 років ДТП з постраждалими — 24 294. Також торік внаслідок ДТП травмувалося 30 884 осіб, що також нижче за показники минулих 12 років. Разом з тим, досі щодня на дорогах України гинуть в середньому 9 людей — 3350 за рік.
 
Слухати повну версію.