Майстер розповів, як правильно обирати гірлянди

Майстер розповів, як правильно обирати гірлянди

Домашній майстер Олександр Подвойський в ефірі Українського радіо, в програмі "Дзеркало історії" розповів, як правильно обирати, монтувати та зберігати електричні гірлянди.

Як правильно обирати гірлянду?

Головне правильно сформулювати для себе і для продавця, у якого ви будете купувати, яку саме гірлянду ви бажаєте і де саме ви бажаєте її застосовувати. Чи це буде всередині приміщення, чи в неї буде вдягнута ялинка, чи ви бажаєте ззовні щось прикрасити. Ось ці питання потрібно з’ясувати. Також треба розуміти, що якісна річ не може коштувати провокативно дешево і не купувати будь-що аби подешевше і не монтувати її будь-куди.

Треба враховувати такі моменти як кількість метражу, якщо ви бажаєте використати дуже велику кількість гірлянд і ними прикрасити все одразу, то треба враховувати ще й навантаження на одну розетку. Кожен вид гірлянд використовує різну потужність. Гірлянди для вулиці мають бути більш захищеними. Зокрема, вони не мають боятися вологи, і низьких температур.

Як правильно монтувати гірлянди?

Гірлянди можна монтувати самому, якщо розуміти, як це потрібно робити, або не знаючи, запитати у того ж продавця консультанта. Окрім того, є звичайні правила, наприклад, не можна крізь кабель забивати цвяха. Якщо людина знає всі правила, то можна монтувати і самотужки.

Що потрібно робити, якщо перегоріла лампочка?

Варто одразу запитати в магазині, чи може гірлянда працювати, якщо лампа перегорає. Кожна лампа має окрему гілку живлення, тому якщо одна з них перегоріла, то лякатись не треба. Потрібно звернутися до когось, щоб він подивився і замінити її.

Як довго можна залишати гірлянду увімкненою?

Потрібно одразу запитати, коли купуєте, на скільки вона розрахована. Якщо наприклад, немає якоїсь інструкції де це вказано, то треба спитати у продавця. Різні гірлянди можуть бути розраховані на різний час. Але якщо вона зроблена з якісних матеріалів, то розрахована на мінімум місяць роботи тому переживати не варто. Єдине, потрібно слідкувати, щоб вона була у розкладеному вигляді, а не зібрана купкою.

Чи можна вішати гірлянду неподалік батареї?

Краще цього не робити тому що це створює додаткове навантаження на електромережу в самій гірлянді. Якщо вона буде на відстані 30-40 сантиметрів від батареї, то нічого страшного, але краще не допускати, щоб вона торкалась і додатково не нагрівалась.

Слухати повну версію.