Композитор Юрій Васильківський презентував новорічну пісню в ефірі Радіо Культура

Композитор Юрій Васильківський презентував новорічну пісню в ефірі Радіо Культура

Композитор Юрій Васильківський в ефірі радіо "Культура" в програмі "Культура.Live"  презентував нову пісню до Новорічних свят. 

Ведуча:

Людмила Ляхевич

Юрій Васильківський розповів, що нова святкова пісня написана для того, аби порадувати близьких людей та слухачів.

"Ця святкова прем'єра важлива для мене. Пісня "Коли годинник б'є" написана на вірші Лілії Золотоноші. В цей період, коли зовсім скоро наступлять чудові свята, дуже хочеться радувати рідних та друзів. Так сталося і в моїй творчості  до Нового року я зробив такий подарунок у вигляді пісні. Я освіжив новорічну пісню, зробив її яскравою та позитивною", — поділився Васильківський.

За словами Юрія Васильківського, його найулюбленішою різдвяною композицією є "Щедрик".

"Це дуже цікава новорічна пісня. Як мені відомо, вона є найстарішою українською мелодією, яка дійшла до наших днів. Вона несе святковий настрій та історію української пісні", — зауважив Васильківський.

Також Юрій Васильківський розповів, що з 2014 року з концертами відвідує зону АТО, а у 2016 році він презентував патріотичний альбом.

"Ще під час перших поїздок я пообіцяв хлопцям, що в мене вийде альбом патріотичних пісень "Слава Україні!". У 2016 році це сталося, туди увійшло 15 пісень. Весь наклад я віддав бійцям у зоні АТО. Я був на Майдані та в зоні бойових дій, тому ці композиції йшли від душі", — сказав Васильківський.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ Юрія Васильківського