Гужва: деревообробна промисловість зростає з моменту заборони експорту лісу-кругляку

Гужва: деревообробна промисловість зростає з моменту заборони експорту лісу-кругляку

Після введення мораторію на експорт лісу-кругляку деревообробна промисловість України показує значне зростання. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив доктор економічних наук, експерт Центру розвитку ринкової економіки Ігор Гужва.
 
"З моменту заборони експорту дров деревообробна галузь України зазнала суттєвого зростання. За макроекономічними показниками, це чи не єдина галузь економічної діяльності, яка розвивається випереджальними темпами. Найвищі показники залучення інвестицій, створення виробництв, підприємств. Це за рахунок того, що місцеві підприємства та нові інвестори отримали доступ до сировини. Підприємства зазначають, що є доступ і якість сировини, яку вони раніше не бачили тому що ця сировина раніше виїжджала закордон", — зазначив Ігор Гужва.
 
Нагадаємо, 17 грудня Європейський союз в ході 5-го засідання Ради Україна - ЄС у Брюсселі  вчергове закликав Україну скасувати мораторій на експорт необробленої деревини.
 
Зазначимо, у квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон, яким на десять років запровадила мораторій на експорт необроблених лісоматеріалів. Заборона почала діяти для низки порід дерев із листопада 2015 року. Заборону ухвалили під тиском деревообробних підприємств, які опинились у сировинній кризі. 
 
Слухати повну версію.