Митрополити Симеон та Олександр представлятимуть УПЦ МП на Об’єднавчому соборі

Митрополити Симеон та Олександр представлятимуть УПЦ МП на Об’єднавчому соборі

В об'єднавчому церковному соборі, де мають проголосити створення автокефальної церкви України, беруть участь два архієреї УПЦ Московського патріархату: Митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Про це повідомляє "Страна", посилаючись на директора Релігійно-інформаційної служби України Тараса Антошевського. Цю інформацію підтверджує "Союз православних журналістів".

Стверджується, що раніше обидва архієрея зустрічалися з Президентом України Петром Порошенком для обговорення процесу створення автокефалії. 

На своїй сторінці у Фейсбук настоятель Храму св.вмч. Димитрія Солунського Богдан Тимошенко, опублікував процес реєстрації представників Московського патріархату на Об’єднавчий собор.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що об'єднавчий архієрейський собор, на якому буде створена українська помісна церква, відбудеться 15 грудня.

29 листопада синод Вселенського патріархату схвалив текст Томосу про надання автокефалії українькій церкві.

Пізніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, скільки архієреїв візьмуть участь в об'єднавчому соборі. Водночас, як повідомлялося, синод Української Православної церкви Московського патріархату заборонив брати участь священикам в об’єднавчому соборі.