Україна не забуде депутатів, які не голосували за заборону УПЦ МП — секретар РНБО

Україна не забуде депутатів, які не голосували за заборону УПЦ МП — секретар РНБО

Народ України не забуде про депутатів, які не голосували за заборону УПЦ МП у першому читанні. Про це в інтерв’ю Українському Радіо зазначив секретар РНБО Олексій Данілов. І наголосив: "Йдеться не про церкву, а про інституцію, яка безпосередньо бере участь у війні на боці нашого ворога".

0:00 0:00
10
1x

Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій. Фото: УПЦ

"Кількість голосів, який отримав цей законопроєкт, каже, що сьогодні є достатньо міцна подушка для того, щоб депутати врешті-решт його проголосували. Маємо на увазі, що про тих депутатів, які не будуть в цьому брати участь і не будуть голосувати за цей закон, народ України точно не забуде. Більш того, мене дивують депутати, які підтримують Московську церкву на території нашої країни", — каже Олексій Данілов.

Секретар РНБО наголошує, що "мова йде не про церкву, а про інституцію, яка безпосередньо бере участь у війні на боці нашого ворога, яка має керівництво в Москві, яке закликає вбивати наших громадян, вбивати наших дітей". "Ми до релігії не маємо ніякого відношення. Маєте бажання спілкуватися з Богом, спілкуйтесь, скільки вам завгодно. Але розповсюджувати й насаджувати тут інституції, які працюють безпосередньо з центром в Москві — це є неприпустима річ і з цим буде поставлена крапка. Але все відбувається в межах законодавства", — зазначає він.

"Остаточну версію ми побачимо, коли депутати ухвалять закон вже в другому читанні. Тоді вже зможемо аналізувати та розуміти, в який спосіб все буде відбуватися юридично і фізично", — додає Данілов.