Насіров про намір балотуватися в президенти: люди в мені не розчарувалися

Насіров про намір балотуватися в президенти: люди в мені не розчарувалися

Роман Насіров, якого нещодавно суд поновив на посаді голови Державної фіскальної служби, заявив, що не відмовляється від наміру балотуватися на посаду президента України. Про це Насіров сказав в ефірі Суспільного.

"Я не збираюся підтримувати чинну владу, але й не буду йти, начебто, проти влади...Нашій країні потрібна нова генерація — і політична генерація, і нова генерація посадовців. Це не повинні бути люди зовсім з минулого", —  сказав він.

"Моя думка, що ні", — відповів Насіров на запитання, чи, на його думку, розчарувалися в ньому люди.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Докладніше: Рішення про поновлення Насірова на посаді не пов’язане з його справою — Дрік

Нагадаємо, суд розглядає кримінальну справу про звинувачення у зловживанні службовим становищем Насірова по суті з листопада минулого року. Сторона захисту виступила з клопотанням озвучити обвинувальний акт, прокурори досі зачитують документ, який налічує понад 700 сторінок. 

Екс-керівника ДФС Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. За версією слідства, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на близько 2 мільярди гривень. Насіров ці  звинувачення відкидає.

Читайте також: Політикам нині потрібно пояснювати реальність, вони абсолютно відірвані від неї — Ковжун

У березні 2017 року після тривалого судового засідання суд арештував Насірова з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень. Через тиждень його дружина внесла заставу,  Насірова випустили із СІЗО.

Згодом Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення  розслідування. У січні цього року його звільнили.