У Великобританії депутати не підтримали вотум недовіри прем'єру Мей

У Великобританії депутати не підтримали вотум недовіри прем'єру Мей

У Великобританії під час голосування консерваторів 117 осіб проголосували за винесення вотуму недовіри британському прем'єру і лідеру Консервативної партії Терезі Мей, 200 висловилися проти.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, щоб залишитися прем'єр-міністром, Мей було потрібно щонайменше 159 голосів однопартійців — більшості з 316 депутатів від Консервативної партії.

"Тепер після голосування ми повинні стати до роботи з реалізації Brexit та побудови кращого майбутнього для цієї країни", — сказала Мей.

За інформацією видання, британський прем'єр-міністр має імунітет від нового голосування з винесення їй вотуму недовіри на найближчий рік.

Нагадаємо, депутати Консервативної партії назбирали достатню кількість голосів для того, щоб ініціювати голосування за недовіру прем'єр-міністру Терезі Мей. Було зібрано 48 листів від депутатів Консервативної партії, необхідних для запуску голосування про вотум недовіри.

Як повідомлялося, 25 листопада на позачерговому саміті в Брюсселі 27 лідерів держав Євросоюзу схвалили угоду про вихід Великої Британії з ЄС, країна повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому схвалили Brexit.

Зазначимо, що досягнуті домовленості Великобританії та Євросоюзу передбачають, що ЄС і Великобританія встановлять єдиний митний простір з кінця перехідного періоду і до визначення відносин у майбутньому. При цьому Північна Ірландія залишатиметься частиною митної території, як і решта Великої Британії, без застосування будь-яких тарифів, квот, перевірок або правил походження товарів.

10 грудня суд Європейського союзу ухвалив рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.