Криворізька школярка представлятиме Україну на Міжнародній філософській олімпіаді

Криворізька школярка представлятиме Україну на Міжнародній філософській олімпіаді

Криворізька школярка Аліса Тулянцева представлятиме Україну на Міжнародній філософській олімпіаді, яка відбудеться наступного року у Римі.

Як повідомляє Суспільне, таке рішення прийняла Мала академія наук України за підсумками цьогорічної Всеукраїнської олімпіади з філософії.

Учениця 11 класу 71 криворізької школи розпочала своє знайомство з філософією у 6 класі, коли відкрила для себе праці Аристотеля. Свою першу наукову роботу присвятила темі "Дружба як етична категорія. Філософія Арістотеля".

За словами Аліси, для неї "філософія — це постійне запитування та пошук відповіді на запитання". Їй подобається філософія постмодерну а також праці Бартра та Фуко.

Нагадаємо, що організатором щорічної Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів виступає Національний центр "Мала академія наук України". Цього року загальною темою для філософських ессе стала "Культурна спадщина та мистецтво". За результатами олімпіади Аліса обійшла 30 учасників з усієї країни та посіла перше місце у англомовній групі.

Додамо також, що Аліса Тулянцева та ще дев’ятеро молодих вчених Дніпропетровщини на початку грудня стали лауреатами стипендії президента України.

На фото з сайту 0564.ua — молоді науковці Даниїл Федоров та Аліса Тулянцева