Оголошено переможця конкурсу "Радіодрама UA/UK"

Оголошено переможця конкурсу "Радіодрама UA/UK"

Переможницею конкурсу "Радіодрама UA/UK" стала літературознавиця, журналістка, викладачка та письменниця Ірина Борисюк з п’єсою "Голос". Це в ефірі радіо "Культура" оголосили учасники програми: Даша Стокоз, менеджерка літературної програми Британської Ради в Україні, Оксана Щур, кураторка літературної лабораторії Мистецького арсеналу, Наталія Ворожбит, драматургиня, членкиня журі конкурсу, Нелля Даниленко, режисерка-постановниця, членкиня журі.

"Цей твір переміг ще й через те, що тема п’єси є загальнолюдською, актуальною не лише в Україні. "Голос" - мелодраматична історія про любов та те, що жінки люблять вухами. Ірина Борисюк створила історію любовного трикутника, де є дівчина Марта, її коханий програміст Богдан та штучний інтелект у вигляді голосу, який закохує в себе головну героїню", — говорила Оксана Щур.

Фіналістками конкурсу стали Юлія Ємець-Доброносова з п’єсою "Три хвилини слави" та Яна Каструліна з п’єсою "Сьома хвилина". Радіоп’єса переможниці буде поставлена і зазвучить в ефірі Українського радіо в січні 2019 року. Ірина Борисюк отримає винагороду у розмірі 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, що конкурс організований Українським радіо та Британською радою у партнерстві з Мистецьким Арсеналом, пропонує аматорам та професійним письменникам спробувати себе в жанрі радіодрами.

Прослухати детальніше можете за посиланням