Ващенко: у держслужбі потрібно запроваджували сучасні методи управління персоналом

Ващенко: у держслужбі потрібно запроваджували сучасні методи управління персоналом

Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко наголошує, що в системі державної служби потрібно запроваджували сучасні методи управління персоналом. Про це він заявив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ващенко зазначив, що "мета реформи загалом полягає в тому, щоб в Україні були професійні, політично незалежні, компетентні державні службовці. Адже від їхньої роботи залежить якість послуг, які отримують громадяни і обличчя держави, тому що люди, звертаючись, до органів державної влади, повинні бачити не бюрократа, який ховається від них, і запитує, чому вони пришли, а вирішує конкретну проблему, конкретне питання, з якими громадянин звернувся до влади. Звідси і питання довіри людей до влади та держави. Закон "Про державну службу", який 2,5 роки тому почав діяти, а саме з 1 травня 2016 року, покликаний створити європейську модель держаної служби, яка базується на загальноприйнятих в провідних країнах світу принципах".

Голова Національного агентства з питань державної служби додав, що "ще одна мета полягає в тому, щоб в системі державної служби запроваджували сучасні методи управління персоналом. Кожен державний службовець чітко розумів, що він має зробити і що він саме досягти. Саме на це спрямоване оцінювання державних службовців, яке стартувало у жовтні.  Це стосувалось всіх категорій держслужбовців". 

Нагадаємо, що нещодавно було підписано з директором розвитку ООН в Україні меморандум про взаєморозуміння, яким передбачено підтримку реформи публічної адміністрації та державної служби в Україні. Раніше Україна отримала від Європейського Союзу 15 мільйонів євро на реформування держслужби.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: Костянтин Ващенко