Україна, як ніколи, щедра на таланти

Україна, як ніколи, щедра на таланти

В Одесі сьогодні відбудеться заключний гала-концерт Міжнародного конкурсу-фестивалю "Всі ми діти твої, Україно". Цьогорічний фестиваль вже 12-й.

Виконавчий директор фестивалю, голова міжнародної освітньо-культурної асоціації Любов Горват розповіла у програмі Українського радіо "Ранковий формат" про перебіг фестивалю, його учасників і програму останнього дня мистецьких оглядин.

Ви нас вітаєте зі сонячної Одеси чи дощової?

Любов Горват: Ні, ви знаєте, прекрасна погода - сонце, чудове море.

Розповідайте, чим будете дивувати і радувати?

Любов Горват: Я вітаю вас із дитячого центру "Молода гвардія", який впродовж цих 21 дня став меккою дитячого мистецтва. У нас на фестивалі зібралося 650 учасників з усіх областей України. Це - кращі хореографічні, вокальні колективи, діти, які беруть участь у виставці образотворчого декоративно-прикладного мистецтва. Родзинкою фестивалю стали діти, які є маленькими колегами Українського радіо - це медійна школа "Гармонія", яка допомагає дітям розібратися з проблемами інформаційного, медійного простору. Тобто ми формували медійну не тільки мистецьку культуру, а й медійну інформаційну культуру.

До сьогоднішнього свята ми дуже готуємося. Це свято - "Україна - єдина родина" - буде об'єднувати колективи національних товариств, які мешкають в Україні. Гран-прі фестивалю у номінації хореографічне мистецтво отримали кияни - народний хореографічний колектив, ансамбль танцю "Нюанс" школи №182. У нас чудовий хоровий колектив, який в номінації "Хорове мистецтво" також став найкращим колективом і також отримав гран-прі фестивалю. Ми, як ніколи, щедрі на таланти.

 

Прослухати повну версію програми.