Замок-музей Радомисль запрошує на унікальне етнофешншоу

Замок-музей Радомисль запрошує на унікальне етнофешншоу

Радомисль. У відомому замку-музеї відбувається багато цікавих фестивалів. Аліна Гайдук, директор Музею домашньої ікони в замку-музею Радомисль в ефірі програми Українського радіо "Ранковий формат" розповіла про особливості цьогорічного етнофестивалю.

Нещодавно в замку радували відвідувачів музикою Шопена. Що підготували ви на цей фестиваль? Про що він буде?

Аліна Гайдук: Це буде унікальний етнофешншоу фестиваль "Аристократична Україна". Відбудеться він 28 липня вже втретє на території замку-музею Радомисль. Територія замку стане подіумом для дефіле українських моделей в стилізованому етнічному вбранні відомих українських брендів, які вже декілька років поспіль працюють з нами над цим фестивалем. Крім того, буде продемонстроване традиційне українське вбрання Житомирським краєзнавчим музеєм.

Вперше у нас покажуть ексклюзивний одяг бароккових красунь, а також вбрання, яке носили панянки Інституту шляхетних панянок у Полтаві 200 років тому. Окрема секція фестивалю буде присвячена показу національного вбрання інших народів світу, надане нам культурними центрами і посольствами. Будуть невеличкі музичні відступи і музичні паузи. Територія замку стане справжнім аристократичним майданчиком.

Хто будуть ваші моделі на фестивалі?

Аліна Гайдук: Нашими моделями на фестивалі вже третій рік стають звичайні жінки. Це дружини загиблих героїв на війні на Сході України. Крім того, будуть і матері загиблих воїнів, які представлятимуть колекцію вишиванок. Подіумом стає звичайна полотняна доріжка, до якої звикли українці.