Авіаконцерн "Boeing" зазнав кібератаки

Авіаконцерн "Boeing" зазнав кібератаки

Авіаконцерн "Boeing" зазнав кібератаки із застосуванням вірусу, схожого на WannaCry.

Про це повідомляє "Медуза".

“Авіаконцерн ввечері 28 березня за місцевим часом розповсюдив заяву, в якій визнав факт кібератаки, але наголосив, що вона мала локальний характер і була зупинена. Подробиці кібератаки, в тому числі передбачуване використання вірусу WannaCry або подібного йому, в Boeing поки що розкривати відмовилися", - йдеться в повідомленні.

The New York Times цитує попередження, розіслане співробітникам Boeing головним інженером департаменту комерційних літаків Майком Вандервелом, в якому йдеться, що вірус поширюється "подібно метастазам".

Крім того, як зазначає фахівець, існує небезпека, що вірус вразить виробничі системи "Boeing" і програмне забезпечення літаків.

Зазначимо: вірус-вимагач WannaCry (WannaCrypt) в травні 2017 року блокував роботу кількох сотень тисяч комп'ютерів по всьому світу. Уразливими виявилися комп'ютери з системою Windows, на які не було встановлено необхідне оновлення. Від вірусу WannaCry тоді, в числі інших, постраждали російські держустанови та британські лікарні.

Пізніше в 2017 році були зафіксовані ще кілька масштабних атак вірусів-вимагачів, які використовували ту ж уразливість, що і WannaCry. Сумарний збиток від кібератак вірусів-вимагачів оцінювався в мільярди доларів.

У грудні радник президента США з внутрішньої безпеки Том Боссерт публічно звинуватив у створенні вірусу WannaCry хакерів з Північної Кореї.