Суперзусилля, яке потрібно людині: гурт "Крихітка" видав альбом "Мегалюбов"

Суперзусилля, яке потрібно людині: гурт "Крихітка" видав альбом "Мегалюбов"

Гурт "Крихітка" видав другий повноформатний альбом "Мегалюбов". До нього увійшло 11 композицій, серед яких дует із хейтспіч "Під весняним дощем" та рімейк пісні "Поцілунок" з репертуару гурту "Мертвий Півень". 

"Все те, що ти хотів сказати в час, коли ще не було російських ракет над головою — все тепер звучить інакше, весь контекст альбому", — зазначила вокалістка "Крихітки" Саша Кольцова в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Концертні презентації альбому "Мегалюбов" відбудуться у Києві та Львові 24 та 31 травня.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Крихітка

Після початку повномасштабного вторгнення текст деяких пісень було змінено 

"Ми писали альбом "Мегалюбов" в режимі хобі достатньо довго, це зовсім інша група авторів, ніж працювала над нашим попереднім альбомом "Рецепт". Окрім мене вже в групі нікого не залишилось з тих пір і це все нові учасники, ми цим складом граємо вже років 5-7. До альбому увійшло 11 композицій, серед них один дует з хейтспіч, і один рімейк "Поцілунок" на вірш Віктора Неборака із репертуару гурту "Мертвого Півень". Ці композиції писалися кілька років, час від часу ми зустрічалися на вихідних, щось писали, переробляли. Тому, звичайно, ці пісні навряд чи зараз прозвучать супер актуальними. Після початку повномасштабного вторгнення в деяких піснях я трохи поміняла текст, тому що вони почали звучати зовсім інакше. Але це не робота на злобу дня, це не робота, в якій можна почути нерв дня. Окрім дуету хейтспіч на слова Олени Герасим'юк і пари інших композицій, фактично це такий альбом мирного періоду для мене, відносно мирного періоду, звичайно. Бо після 2014-го року не було в Україні мирного періоду, як ми розуміємо. Менше з тим, робота зосереджена більше на переживаннях особистого характеру, це пов'язано з тими трансформаціями, з тими спостереженнями, які були в моєму житті і навколо в житті моїх близьких. Тому, напевно, так — це особиста робота. Незважаючи на те, що назва "Мегалюбов", якщо дослухатися до тексту — це супер зусилля, яке потрібно людині — мегалюбов, яка потрібна, щоб повернутися додому. І зараз "додому" для багатьох з нас вже звучить, як не просто повернутися у власне помешкання, повернутися у своє рідне місто, яке може бути окупованим і тепер це звучить зовсім інакше і пісня звучить зовсім інакше. Я бачу зовсім іншу реакцію публіки на неї. Війна змінює абсолютно все, зокрема композиція "Падай і вставай" зараз звучить інакше, "Сонячні дні" звучать інакше, взагалі все те, що ти хотів сказати в час, коли ще не було російських ракет над головою — все тепер звучить інакше, весь контекст альбому. Моїми улюбленими піснями в альбомі є, поза сумнівом, дует з Дімою Хейтспіч "Під весняним дощем". Мені все ще дуже подобається "Мегалюбов". Сама композиція — це особиста історія для мене, вона для мене є центральною в альбомі. Також я залюбки переслуховую "Сильно, добре, довго, назавжди" і я рада, що останньою композицією в альбомі є "Падай і вставай". Вона також дуже особиста для мене, хоча вона не заснована на моїй власній історії, мені здається, вона багато кому відгукнеться через те, що історія розставання з людьми зараз дуже суголосна з тим, що відчуває майже кожен з нас", — розповіла вокалістка гурту "Крихітка" Саша Кольцова в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Велика творча вдача  — тандем 'Крихітки' і студії 211

"Цей альбом ми записували в Києві на двох студіях. Ми почали писати на Bobina Records, а продовжили на студії 211, музичним продюсером виступив Віталій Телезин. Ми вперше робимо з Віталієм суцільний альбом і я дуже задоволена співпрацею, тому що мені здалось, що у нас був хороший баланс між свободою, довірою, професіоналізмом, увагою до матеріалу, і я дуже рада, що він зміг побачити мій матеріал своїми очима. Мені здається, це велика творча удача цей тандем "Крихітки" і студії. Ми не гналися за модними звуками, ми не хотіли бути супер молодіжними. Поза сумнівом, наша аудиторія — це ті люди, які слухали "Крихітку", а до цього "Крихітку Цахес" і пам'ятають те, чим ми займалися останні роки. Але для мене це просто сонграйтинг — це композиції, які характерні для нас, для мене, як для автора, для моєї групи авторів зараз, тому ми не створювали хіти для радіо, ми створювали пісні для себе і своєї аудиторії так, як ми відчуваємо зараз. І це, звісно, більше про музику і нашу аудиторію, ніж про шоу-бізнес. Але я свідома того, що повертаючись після 10 років відсутності, цікавості до української музики, ми можемо зараз познайомитися із новою аудиторією. Тому що ті там 10-20 років, коли ринок був зайнятий засиллям чужого контенту, російського контенту, поза сумнівом якась аудиторія була нами втрачена, як групою, і я рада, що зараз, коли увага до української музики достатньо висока, можливо хтось вперше почує Крихітку і відкриє для себе наші попередні роботи", — розповіла вокалістка гурту "Крихітка" Саша Кольцова в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у квітні гурт "Крихітка" у колаборації з хейтспіч випустив новий сингл "Під весняним дощем".

Також читайте інтервʼю Саша Кольцова (Крихітка): "Зараз музична діяльність без благодійної складової не має сенсу".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.