Савченко хоче повернутися

Савченко хоче повернутися

Народний депутат Надія Савченко подала адмінпозов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови ВР щодо виключення її з членів Комітету з нацбезпеки та оборони.

Про це Савченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні мною було подано адміністративний позов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України щодо виключення мене із членів Комітету з національної безпеки та оборони. Відзначу, що постанова, яку депутати проголосували на засіданні сесії Верховної Ради 15 березня, є незаконною та підлягає скасуванню, оскільки підстави, визначені діючим законодавством, для прийняття такого рішення відсутні", - йдеться у повідомленні.

За словами Савченко, механізм позбавлення членства у комітеті відсутній: "Неможливо виключити члена комiтету з комiтету. В законодавствi України є тiльки механiзми вiдкликання голови комiтету, заступника голови та секретаря комiтету".

Нагадаємо, генпрокурор заявив у Парламенті про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор надіслав до Парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Савченко була номером першим у списку "Батьківщини" під час позачергових парламентських  виборів у 2014 році. На той час вона вважалася політв'язнем у Росії. Після визволення Савченко увійшла до фракції "Батьківщини", але у грудні 2017 року її було виключено зі складу фракції.

Останні новини
"Розраховуємо на 300 млрд доларів". Експертка про заморожені російські активи
"Розраховуємо на 300 млрд доларів". Експертка про заморожені російські активи
Лише 30% дорослих ревакцинуються від дифтерії та правця  — Лапій
Лише 30% дорослих ревакцинуються від дифтерії та правця — Лапій
Промінь рекомендує: Diana Glebova з треком "Ризикнути"
Промінь рекомендує: Diana Glebova з треком "Ризикнути"
Гробки, Проводи, Діди, Радовниця… — фольклористка про поминальні традиції
Гробки, Проводи, Діди, Радовниця… — фольклористка про поминальні традиції
Домашня праця в Україні стає видимою — юрист Сандул
Домашня праця в Україні стає видимою — юрист Сандул
Новини по темі
"Вперше в порушенні Конвенції про геноцид звинувачується вся держава, а не окремі її діячі" — Кориневич про справу "Україна проти Росії"
РФ подала апеляції на покарання за війну в Україні до Спортивного арбітражного суду: список позовів
Сінкевич планує у суді оскаржити результати конкурсу на посаду голови Держкіно
Експерт інституту нацпам’яті: позов комуністів до Мін’юсту — це спроба нагадати про себе
Позов УПЦ МП проти реєстрації Православної церкви України розгляне Окружний адмінсуд столиці