В Україні очікується ускладнення погодних умов (аудіо)

В Україні очікується ускладнення погодних умов (аудіо)

На Чернігівщині і Сумщині випав сніг. З'явилися снігові перемети відучора і на Харківщині.
   
Наша кореспондентка Віталіна Зіньківська розповідає:

"Сонячний ранок середи по обіді змінився на снігопад, який на заході області перейшов у крижаний дощ. Майже п’ятисот кілометрів доріг державного та місцевого значення були занесені, на деяких утворилася ожеледиця.

До глибокої ночі і сьогодні зранку на трасах працюють 116-ть снігоприбиральних машин, у тому числі, ротори, які прибирають перемети та розширюють проїзну частину. Слизькі ділянки обробляють піщано-сольовою сумішшю. Ситуація ускладнюється сильним туманом, через який у Харківському аеропорту скасовано кілька рейсів.

В обласному ж центрі триває боротьба з бурульками. Лише за два останніх тижні до комунальних служб надійшло майже тисяча заявок на ліквідацію крижаних сталактитів, деякі з яких сягають півтораметрової довжини, а вага більше ста кілограмів.

За інформацією Харківського міськвиконкому, бригади промислових альпіністів виконують за добу близько ста заявок.

Та погодні умови: мороз-відлига, сприяють утворенню усе нових бурульок на дахах та карнизах. Синоптики попереджають про подальше погіршення погоди на Слобожанщині: на вихідні очікується дощ, потім зниження температури, налипання мокрого снігу, ожеледиця та сильний вітер".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!