15 березня розпочнеться показ фільму "Гібридна історія" (аудіо)

15 березня розпочнеться показ фільму "Гібридна історія" (аудіо)

Документальний фільм-розслідування Сергія ЛОйка "Гібридна історія" відзавтра  демонструватиметься на українському телебаченні.

У чотирисерійній стрічці через реальні історії людей показані інструменти ведення гібридної війни проти України.

Наша кореспондентка Тетяна Ковальчук побувала на презентації документального кіно:
                                               
"Це розповів про себе 17 серпня минулого року на брифінгу в СБУ Юрій Бондар – на той час уже демобілізований старший стрілок 20-го окремого мотопіхотного батальйону. Тоді ж Служба безпеки України оприлюднила відео допиту двох людей. На відео вони зізнаються, що були вербувальниками колишніх українських військовослужбовців, яких ФСБ планувало звинуватити у запланованих спецслужбою терактах у Росії.

Той брифінг в СБУ спонукав військового журналіста Сергія Лойка, автора романів про оборону Донецького аеропорту "Аеропорт" і "Рейс", розпочати власне розслідування. У підсумку з’явився чотирисерійний документальний фільм "Гібридна історія". За словами режисера, фільм зацікавить і людей, далеких від зовнішньої політики. В його основу покладена реальна історія кохання української дівчини Дарини та російського агента ФСБ Сергія Соколова, розповідає режисер.

Сюжет "Гібридної історії" - у стилі голівудських режисеріув, - каже директор одногО з українських видавництв Дмитро Кириченко. Він радить усім подивитися документальний фільм, а ще - бути обачними, бо в умовах гібридної війни багато хто ризикує стати її елементом.

Документальний фільм-розслідування "Гібридна історія" почнуть показувати з 15 березня на одному з українських телеканалів. Стрічка є у вільному доступі в мережі інтернет".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!