Державі повернуто майже 20 га лісу під Києвом

Державі повернуто майже 20 га лісу під Києвом

Прокуратура Київської області повернула в користування держпідприємству "Київське лісове господарство" ділянку понад 19 га на території Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району, яку незаконно огороджено залізобетонним парканом родичем колишнього віце-прем'єр-міністра України.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба прокуратури Київської області, встановлено, що у 2012 році Київська обласна державна адміністрація надала родичу колишнього віце-прем'єр-міністра України в довгострокове тимчасове користування лісову ділянку загальною площею понад 19 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних потреб на території Дмитрівської сільради. Ці лісові землі перебували в користуванні ДП "Київське лісове господарство".

З'ясувалося, що використання лісової земельної ділянки та встановлення навколо неї паркану здійснено з порушенням норм законодавства, бо тимчасовий землекористувач не отримав статус суб'єкта господарювання в установленому порядку, ніяких послуг на отриманому в користування лісовій ділянці для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей не чинив, в зв'язку з чим не міг на такій ділянці зводити тимчасові будівлі і споруди.

Прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою про розірвання договору та повернення земельної ділянки в користування ДП "Київське лісове господарство" в придатному для використання стані, з демонтажем паркану.

"Завдяки наполегливості і принциповій позиції прокуратури Київської області в апеляційній інстанції задоволено позов прокуратури області про розірвання договору про довгострокове тимчасове користування лісовим ділянкою площею понад 19 га і (є) зобов'язання повернути лісову ділянку в користування ДП" Київське лісове господарство "в придатному для використання стані, демонтувавши встановлений залізобетонний паркан", - наголосила прес-служба облпрокуратури.

У повідомленні не названо прізвище екс-віце-прем'єра.