США закликали українську владу виконувати реформи

США закликали українську владу виконувати реформи

Держдеп США попросив українську владу подвоїти зусилля задля виконання реформ Сполучені Штати Америки заявили про підтримку України у протистоянні агресії РФ та закликали український уряд подвоїти зусилля для здійснення реформ.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті Державного департаменту США, повідомляє Громадське.

"Чотири роки тому українці з різних верств суспільства і регіонів країни об’єдналися на Майдані, щоб вимагати від свого уряду визнання вибору громадян України приєднатися до Європи. Десятки українців, "Небесна Сотня" віддали свої життя на Майдані заради мрії про кращу Україну", — йдеться в заяві.

У Держдепартаменті наголошують, що США "продовжать стояти разом з Україною, яка протистоїть триваючій російській агресії, що позбавила життя понад 10 тисяч людей та змусила лишити свої домівки понад 1,6 млн українців".

"За останні чотири роки Україна зробила важливі кроки, але попереду ще велика робота, щоб виконати обіцянку Майдану і реалізувати потенціал України. Сполучені Штати закликають лідерів України подвоїти зусилля щодо здійснення глибоких, всеохоплюючих і своєчасних реформ, необхідних для створення стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної країни, на яку заслуговують українці", — йдеться в заяві.