Олег Сенцов зробив перший дзвінок родичам із колонії

Олег Сенцов зробив перший дзвінок родичам із колонії

Український кінорежисер Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, зробив перший трихвилинний дзвінок зі свого нового місця ув’язнення - колонії в м. Лабитнангі.

Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

"Уперше з м.Лабитнангі подзвонив Олег. Говорить, що передача і гроші на рахунок поки що не потрібні. Як і раніше, відмовляється від побачень. Сказав: "Я чекаю іншого". Чесно йому відповіла, що доки ступор повний. Киває на обмін полоненими. Я знову намагалася йому пояснити, що політв'язні відокремлені від полонених і його цей процес не торкається. Здається, він цього досі не розуміє", - написала Каплан. Вона додала, що "дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв'язок тривав всього три хвилини".

Нагадаємо: український режисер Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів в окупованому Криму. Сенцов не визнав своєї провини. Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в’язнем. На підтримку Олега Сенцова з вимогою його звільнення виступають багато представників світової кіногромадськості.

У жовтні Сенцова етапували у виправну колонію суворого режиму №8 в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).