Японія профінансує в Україні 4 гуманітарні проекти (аудіо)

Японія профінансує в Україні 4 гуманітарні проекти (аудіо)

Чотири проекти у сфері охорони здоров’я і освіти в Україні профінансує Японія - загалом на 300 тисяч доларів упродовж року. Сьогодні у Києві підписано відповідний меморандум між українською і японською сторонами.

З подробицями – наша кореспондентка Тетяна Сергійчук:

"Понад 15 років уряд Японії підтримує в Україні проекти безпеки людини. За це час реалізовано понад півтори сотні програм у сферах, які потерпають від хронічного недофінансування, пояснює Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

На отримання грантів загальною сумою приблизно 300 тисяч доларів цього року надійшло понад чотири сотні заявок. Серед чотирьох переможців: проект оновлення обладнання в медичних закладах охорони здоров’я міста ДУбно Рівненської області. Там планується закупити автоматичний біохімічний аналізатор крові. Іще один проект – поліпшення освітнього середовища в Куликівській загальноосвітній школі Чернігівської області, де капітального ремонту потребує приміщення, в якому навчаються учні молодшої школи.

Також буде встановлено індивідуальний тепловий пункт, здійснено заміну вікон і дверей в Харківському обласному центрі паліативної медицини "Хоспіс", закуплено необхідну побутову та спеціалізовану техніку, говорить представник цього проекту. Володимир Косенко.

Ще один переможець – Путлівська центральна районна лікарня Сумської області, куди буде закуплено в рамках проекту КУСАНОНЕ багатофункціональну ультразвукову систему та наркозо-дихальний апарат, говорить головний лікар Світлана Семененко.

Цього року уряд Японії планує підписати грантові угоди на ще 8 проектів в Україні".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!