88% українців вважають проблему поводження з відходами важливою (аудіо)

88% українців вважають проблему поводження з відходами важливою (аудіо)

Вісімдесят вісім відсотків українців вважають проблему поводження з відходами важливою для України, але майже половина респондентів не знає, що відбувається зі сміттям після того, як воно потрапило до смітника.

Такими є результати опитування "Ставлення населення до питання утилізації відходів", що відбувалось із 25-го жовтня до 5-го листопада цього року Фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології в усіх регіонах України – за винятком анексованого Криму та окупованих районів Донецької і Луганської областей. Дослідження проводилось на замовлення Громадської організації "Екологія – Право – Людина", участь у ньому взяли понад тисячу шістсот респондентів із вісімдесяти семи населених пунктів.

Як зазначив представник Фонду "Демократичні ініціативи" Максим Паращевін, переважна більшість українців готова правильно поводитись із відходами, якщо для цього будуть створені умови.  А ось платити за це більше люди не хотіли б, повідомив Максим Паращевін.

Прослухати

Водночас, представник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  Олег Кострикін стверджує, що саме низькі тарифи на утилізацію побутових відходів і є причиною того, що країна потопає в смітті, а бізнес не зацікавлений у його належній переробці.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!