Залучення інвестицій в Україну можливе за умови проведення реформ

Залучення інвестицій в Україну можливе за умови проведення реформ

Подальше залучення інвестицій в Україну можливе за умови проведення Земельної реформи та боротьби з корупцією.

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім пов'язує подальше отримання Україною інвестицій з проведенням земельної реформи та створенням Антикорупційного суду.

Джим Йонг Кім заявив, що після того, як будуть зроблені кроки з проведення Земельної реформи та створення Антикорупційного суду, можна говорити про подальші інвестиції. Це, на його думку, стане запорукою змін у зовнішньому іміджі України, - повідомляє прес-служба Верховної Ради за підсумками зустрічі голови українського Парламенту Андрія Парубія та представників парламентських фракцій із президентом групи Світового банку у Києві.

Як наголошується в прес-релізі, важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій є охорона здоров'я, земельна реформа і боротьба з корупцією.

Джим Йонг Кім вважає, що підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

"Прихід інвесторів у цей сектор зумовить підвищення продуктивності. Для мільйонів людей - власників паїв і ділянок - це додаткові доходи від оренди, це надасть можливість наповнити бюджет і вивільнити кошти, які можна буде направити на інші напрями, зокрема, на охорону здоров'я", - зазначив президента групи Світового банку.

За його словами , відкриття ринку землі надасть можливість, за попередніми підрахунками, збільшити ВВП на 1,5%, і не цей сектор звертають найбільшу увагу інвестори з точки зору подальшого розвитку України.

Крім того, Джим Йонг Кім наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду після тих кроків, які вже були зроблені раніше в боротьбі з корупцією - створення НАБУ, НАЗК, САП.

"Багато з цих кроків відбулися в рамках реформ, але наступним кроком має бути створення незалежного вищого антикорупційного суду, це є одним із головних пріоритетів", - зауважив президент групи.

Джим Йонг зазначив, що група Світового банку шукає можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні.

"Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше України. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну", - сказав він .

У свою чергу, Андрій Парубій подякував за підтримку українських реформ.

"Серед них Пенсійна була визначена Світовим банком, як прерогатива номер один, також, як і Медична реформа, після важких дискусій прийнята українським Парламентом", - сказав спікер.

Він також наголосивив, що Україна значні кошти виділяє на безпеку і оборону.

За словами Парубія, для України вкрай важлива участь Світового банку у вирішенні питань, пов'язаних із реорганізацією та відновленням населених пунктів сходу України, які перебували під окупацією Росії, а також допомогу у вирішенні проблем, пов'язаних із організацією життєзабезпечення переселенців.