Український експорт до країн ЄС у 2017 році перевищив експорт до Росії

Український експорт до країн ЄС у 2017 році перевищив експорт до Росії

За підсумками восьми місяців цього року експорт товарів з України до країн Європейського Союзу перевищив експорт до Росії у 4,2 рази.

Це випливає із даних, оприлюднених торговим представником України - заступником міністра економіки Наталією Микольською на своїй сторінці у Facebook.
    
Загалом, за даними Мінекономіки, експорт українських товарів за вісім місяців 2017 року збільшився на $4,8 млрд (21,1%).  "Експорт товарів за вісім місяців 2017 року становить $27,5 млрд і збільшився на $4,8 млрд у порівнянні з вісьмома місяцями 2016 року", - зазначила Микольська.

Найбільшими торговими партнерами України стали Європейський Союз, Росія, Туреччина, Індія, Єгипет та Китай. Але якщо частка експорту товарів до Європейського Союзу становила 40%, то до Росії лише 9,5%. Відповідно, до Туреччини - 5,8%, Індії - 5,3%, Єгипту - 4,8%, Китаю - 4,6%. Близько третини експорту до ЄС становила продукція АПК та харчової промисловості, продукція металургійного комплексу становила п'яту частку експорту (21,4%) та машинобудування - близько шостої частки. Найбільш активними темпами зростали обсягу експорту з Києва, Дніпропетровської, Донецької і Полтавської областей.