Луценко не виключає допит Муженка

Луценко не виключає допит Муженка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає допит начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка в рамках розслідування справи про вибухи на артскладах у Калинівці на Вінничині.

Про це він сказав у понеділок на брифінгу.

"Думаю, допит пана Муженка з цього приводу також буде, але це визначає сам слідчий, вони вже під час моєї каденції на цій посаді звикли, що питати про це ні в кого не треба", - зазначив Луценко.

Як повідомлялося Укрінформ, 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тисяч місцевих жителів.

Зазначимо, що Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці.

Додамо, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 4 жовтня під час засідання щодо вибухів у Калинівці прийняв рішення звернутися до Президента Петра Порошенка щодо звільнення начальника Генштабу Віктора Муженка. За таке рішення проголосували більшість членів комітету, двоє утрималися. Сам Муженко, коментуючи інформацію про свою можливу відставку, заявив, що "крайніх призначити не вийде".