В Італії запровадили закон про обов’язкову вакцинацію дітей (Аудіо)

В Італії запровадили закон про обов’язкову вакцинацію дітей (Аудіо)

В Італії цього тижня розпочався новий навчальний рік. Його особливістю стало запровадження закону про обов’язкову вакцинацію дітей у зв’язку з поширенням на Апеннінах захворювання на кір та інші інфекційні хвороби.
 
З подробицями далі наша кореспондентка з Італії - Наталія Жеревчук:

"Цієї осені італійські батьки зіткнулися з новою бюрократичною перешкодою: до початку занять у навчально-виховні заклади  слід надати довідку про зроблені дитині  щеплення або принаймні повідомити про запис на вакцинацію. Без цього, дитину не приймуть у дошкільний заклад. Натомість до школи неімунізованих учнів допускають, але під розписку батьків, які повинні найближчим часом зробити дітям відповідні щеплення. Нововведення спричинило черги  у центрах вакцинації.

У переліку обов’язкових -десять ін’єкцій, серед них  проти кору, краснухи і паротиту, які раніше були лише рекомендованими. Власне стрімке поширення в Італії повітряно-крапельного вірусу кору і змусило урядовців розробити цього літа закон про неодмінну і безоплатну вакцинацію дітей.

Ініціативу влади критично сприйняли батьки, які недовірливо ставляться до вакцин, вважаючи їх нібито причиною розвитку генетичних патологій у дітей. На вияв протесту окремі італійські  регіони на кордоні з Австрією заявили навіть про бажання приєднатися до кантонів сусідньої країни, де, за їхніми твердженнями, вакцинація не є обов’язковою".

Наталія Жеревчук, з Італії Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!