Каталонія представила законопроект про свою незалежність

Каталонія представила законопроект про свою незалежність

Правляча коаліція Каталонії представила регіональному парламенту законопроект, який має стати перехідною конституцією у разі, якщо жителі проголосують на референдумі за незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє AP.

"Законодавці, що представили законопроект, заявили, що якщо на референдумі проголосують за незалежність, то так званий законопроект про юридичний перехідний період передбачає негайну правову основу для установчих зборів, які будуть відповідати за створення нової каталонської республіки до проведення виборів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон має пройти парламентське голосування і, ймовірно, буде оскаржуватися центральними органами через Конституційний суд. У свою чергу уряд Іспанії заявляє, що референдум, запланований на 1 жовтня, є неконституційним, та погрожує судовим переслідуванням посадових осіб, які вживають заходів для його проведення.

Як відомо, прем'єр-міністр Каталонії Карлес Пучдемон оголосив про проведення 1 жовтня 2017 року референдуму щодо відокремлення від Іспанії.  Владна партія Каталонії заявила, що якщо на майбутньому осінньому референдумі переможуть прибічники незалежності, то вона буде проголошена "негайно".