Німеччина "полює" на "Оскара"

Німеччина "полює" на "Оскара"

Німеччина висунула на премію американської кіноакадемії "Оскар" трилер відомого німецького режисера турецького походження Фатіха Акіна "На межі" (німецька назва - "Aus dem Nichts" - "З нізвідки").  

Про це повідомляє DW.

"В основі сюжету - історія молодої мешканки Гамбурга Каті, яка внаслідок теракту втрачає чоловіка і сина. Поліція затримала двох підозрюваних у скоєнні злочину та зв'язках із неонацистами. Але вбита горем жінка хоче помститися терористам сама", - йдеться в повідомленні.

Головну роль у фільмі виконала голлівудська зірка Діана Крюгер. Ця фотомодель і актриса, яка народилася у Німеччині і прославилася у Голлівуді, вперше знялася у німецькому фільмі - і отримала за цю роботу нагороду Каннського кінофестивалю за найкращу жіночу роль.

Нагадаємо, востаннє Німеччина стала володаркою "Оскара" за найкращий іноземний фільм у 2007 році, коли золоту статуетку отримала драма "Життя інших" ("Das Leben der Anderen"). Відтоді відразу кілька німецьких картин намагалися поборотися за престижну нагороду, але жодній з них не вдалося отримати приз.

Фіналісти "Оскара" будуть оголошені 23 січня 2018 року, а церемонія вручення нагород відбудеться у Голлівуді 4 березня.