Термін оприлюднення прізвищ вступників, рекомендованих до зарахування на бюджетні місця, перенесено (Аудіо)

Термін оприлюднення прізвищ вступників, рекомендованих до зарахування на бюджетні місця, перенесено (Аудіо)

Термін оприлюднення прізвищ вступників, рекомендованих до зарахування на бюджетні місця, було перенесено на 18 годину 1 серпня. Нагадаю, списки мали бути готові сьогодні до опівдня, однак більшість із вищих навчальних закладів не встигли їх підготувати. Відтак, Міністерство освіти і науки зранку розіслало лист, яким дало більше часу на це. Таке рішення допомогло не усім – деякі вищі навчальні заклади досі не оприлюднили списки. Тим часом дехто з абітурієнтів чекає їх появи просто у вишах, хоча дані мають бути оприлюднені насамперед в електронному вигляді.

Разом вступниками у приймальній комісії одного з київських університетів хвилювалася Юлія Конішевська.
 
На годиннику 11.15. У холі одного зі столичних університетів абітурієнти терпляче чекають появи списків з іменами майбутніх першокурсників,  рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання. Кажуть, що стежити за цим в інтернеті не так цікаво, а з огляду на часті перебої в онлайн-системі - ще й ненадійно. Юнаки і дівчата не приховують хвилювання, адже вони доклали неабияких зусиль, щоб успішно скласти ЗНО і вступити на бюджетне навчання.

Минає година, а списків і досі нема. Хоча раніше Міносвіти визначило, що імена студентів-першокурсників виші мають оприлюднити не пізніше опівдня вівторка.  Вступники починають помітно нервуватися і дедалі частіше звертаються до приймальної комісії. Зрештою, стає відомо, що термін оприлюднення прізвищ бюджетників перенесено на 18 годину. Таке рішення у Міносвіти аргументували тим, що не всі навчальні заклади встигли завершити перевірку даних абітурієнтів. Член приймальної комісії одного зі столичного вишів Марина Камінська радить вступникам не марнувати час на очікування в університеті, а йти додому і спостерігати за цим процесом онлайн.

Якщо ж  після розподілу бюджетних місць у вступників виникнуть питання щодо справедливості цього процесу, то вони можуть одразу звертатися до приймальних комісій та міністерства, - каже директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти Олег Шаров.

Нагадаю, після оприлюднення рейтингових списків, вступники протягом 5 днів мають виконати вимоги до зарахування, тобто подати оригінали документів, копії яких вносилися в електронні кабінети, до вишів.

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!