Для вступників розробили онлайн-порадник про вибір університету та спеціальності

Для вступників розробили онлайн-порадник про вибір університету та спеціальності

Міністерство освіти і науки спільно з аналітичним центром CEDOS підготували online-порадник для вступників про вибір університету та спеціальності.

Рекомендації розроблені у вигляді чеклиста з коментарями, біля кожного пункту пропонують відзначити ті поради, якими абітурієнт скористається під час вибору місця навчання, та подивитися результат. Система відповість, чи буде ваша інвестиція в навчання вигідною.

"Чим більше відміток ви поставите, тим вигіднішим буде вкладення. І тут не йдеться лише про оплату за навчання, на яке витрачаєте кошти ви самі або держава. Насамперед, доки ви вчитеся, ви щомісяця втрачаєте ту зарплату, яку могли б отримувати, якби пішли працювати одразу після школи або відучившись у технікумі. Саме тому дуже важливо, щоб обрана вами вища освіта була якісною. Тоді вона дозволить "відбити" зроблену інвестицію", – зауважив директор CEDOS Єгор Стадний.

Читайте також — Що варто знати абітурієнтам з непідконтрольних територій про вступну кампанію 2019 року

Чеклист складається з 3 блоків: вибір спеціальності, вибір університету, навчання за кордоном.

 

Нагадуємо, що цього року ЗНО проходитиме з 21 травня до 13 червня, а результати будуть оголошені до 25 червня. Реєстрація електронних кабінетів вступників починається 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня.  Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання і триватиме до 25 березня.

 

За прогнозом Українського центру оцінювання якості освіти, в Україні ЗНО очікують близько 332 тисяч учасників, які у 2019 році завершать здобуття повної загальної середньої освіти. У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти ЗНО щонайбільше з чотирьох навчальних предметів, загалом тестування відбуватиметься з 11 навчальних дисциплін.