Ситуація на Донбасі загострюється

Ситуація на Донбасі загострюється

Проросійські бойовики всіляко загострюють ситуацію всупереч Мінським домовленостям. Незначне скорочення кількості обстрілів супроводжується накопиченням важкої техніки та живої сили окупантів в Донецьку, Спартаку, Ясинуватій.

Внаслідок артилерійського удару по Мар'їнці, який терористи завдали вночі, тяжко поранена 5-місячна дитина. У дівчинки осколкове поранення в живіт. Немовля терміново відправили до Дніпропетровська і прооперували. Сьогодні ж померла жінка, яка стала жертвою обстрілу бойовиками Сартани.

У районі Старогнатівка-Гранітне бойовики застосували "Гради". За даними української сторони Спільного центру з питань координації та припинення вогню, сьогодні проросійські бойовики обстріляли позиції наших Збройних Сил поблизу населеного пункту Зайцеве на Донеччині з метою провокацій.

Так і не дочекавшись вогню у відповідь, самі обстріляли підконтрольну їм частину цього населеного пункту для створення потрібної для ТВ картинки. Українська сторона одразу повідомила про цей інцидент місії ОБСЄ.

Також в Україні наголошують: так звані "ЛНР-ДНР" не мають жодного права вимагати від міжнародних гуманітарних організацій будь-якої акредитації на окупованих територіях.

У СБУ сьогодні повідомили, що переговори щодо обміну полоненими у форматі "13 на 13", зірвані минулими вихідними, тривають.