Україна боротиметься з організованою злочинністю

Україна боротиметься з організованою злочинністю

Почати масштабну операцію проти організованої злочинності доручив силовикам Прем’єр Арсеній Яценюк.

Таке завдання він дав під час оперативної наради в МВС, яку скликав через "криваве" пограбування автозаправної станції і вбивство двох міліціонерів сьогодні вночі у Києві. Трьох нападників правоохоронці вранці затримали, один бандит загинув під час перестрілки.

Арсеній Яценюк доручив виплатити сім’ям загиблих правоохоронців компенсацію, передбачену законом. А очільника столиці Віталія Кличка глава Уряду проситиме надати житло родинам загиблих міліціонерів. В одного з захисників правопорядку залишилося троє дітей, в іншого - двоє.

Одночасно Арсеній Яценюк наголосив, що міліція разом із Національною гвардією України мають ефективно відпрацювати напередодні 8 і 9 травня, так само, як це було зроблено 1 і 2 травня.

Керівник Уряду нагадав, що розпочалися тренування у новій патрульній службі України і наголосив, що слід звернутися до американських партнерів щодо допомоги в навчанні груп Корпусу оперативно-раптової дії.

Крім того, Арсеній Яценюк звернув увагу на необхідність посилення матеріально-технічної складової: бронежилетів, найновіших засобів зв’язку, автоматичної зброї.