Кількість засобів ураження військових об'єктів у тилу окупантів зростає щомісяця — Данілов

Кількість засобів ураження військових об'єктів у тилу окупантів зростає щомісяця — Данілов

Кількість українських засобів ураження військових об'єктів у тилу російських окупантів із кожним місяцем зростає. Про це заявив сьогодні, 2 лютого в ексклюзивному коментарі Українському Радіо секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи повідомлення про все частіші атаки по військових об'єктах у тилу російських загарбників. "Це наші розробки, наші комплектуючі", – наголосив секретар РНБО, маючи на увазі те, чим було завдано удару.  

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Олексій Данілов. Фото: РНБО

"Санкт-Петербург, Москва…"

"Що стосується безпосередньо наших засобів ураження, то я точно можу сказати, що на сьогоднішній день той кілометраж, ті засоби ураження обов’язково приведуть нас до Перемоги", – наголосив Олексій Данілов. Під кілометражем він має на увазі Санкт-Петербург, Москву та інші території Росії, "які вже є під "оком" саме вітчизняної зброї, яка виробляється на наших підприємствах, що розташовані глибоко і далеко". "Можу сказати – кількість цих засобів ураження, які є вкрай важливими, із кожним місяцем збільшується", – запевнив секретар Ради національної безпеки та оборони України. 

"Це наші розробки, наші комплектуючі"

І додав: "Це наші розробки, наші комплектуючі. Але зауважу, що з нашими партнерами, країнами, з якими ми співпрацюємо, вже є налагоджені системи, коли це спільне виробництво, коли не тільки на території нашої країни виробляється та чи інша зброя. В нас вже є приклади, які є абсолютно перфектними з точки зору результату, яких ми досягаємо спільно з нашими партнерами", – зауважив Олексій Данілов. 

 

КОНТЕКСТ

ЛИШЕ ДЕЯКІ ПРИКЛАДИ "БАВОВНИ" У ТИЛУ РОСІЙСЬКИХ ОКУПАНТІВ

Під час атаки Сил оборони України по аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму 31 січня 2024 року не лише був знищений особовий склад військ російських окупантів, а й уражено щонайменше три літаки ВКС держави-агресора. Про це повідомив сьогодні, 2 лютого 2024 року  речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, вже опубліковано супутникові знімки, які це підтверджують. 

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що великий ракетний катер Чорноморського флоту РФ "Івановєц" був знищений у ніч 1 лютого 2024 року на заході окупованого Криму шістьма прямими влучаннями морських дронів українського виробництва MAGURA V5. Про це інформує видання The War Zone.

За словами Буданова, комплексна атака на катер була здійснена безпілотними робототехнічними комплексами морської охорони (MAGURA V5), якими керував підрозділ безпілотників 13-ї групи ГУР МО України. "Під час знищення зазначеного корабля було здійснено шість прямих влучень морськими безпілотниками в корпус корабля. В результаті отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув", — наголосив він.

Водночас очільник української розвідки запевнив, що це не остання атака проти військових кораблів російських окупантів  та передав послання для Москви. "Приготуйтеся", – заявив Кирило Буданов.

По військовому полігону російських окупантів в тимчасово окупованому місті Іловайську Донецької області у січні 2024 року було завдано удару, серед російських військових є загиблі та поранені, повідомляють російські ЗМІ. За попередніми даними, загинули 24 російських окупанти, ще четверо поранені. Загинули оператори дронів, які використовує Росія у розв'язаній нею війні проти України. 

По заводу "Щегловський вал" у російському місті Тула у січні 2024 року здійснили атаку безпілотники. Завод виробляє ЗРК "Панцир-С". Також дрони атакували російське підприємство з переробки газового конденсату в Усть-Лузі на узбережжі Балтійського моря і цей завод припиняв усі технологічні операції. Це підприємство переробляє паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ. Завод "Новатек" на узбережжі Балтійського моря займається переробкою стабільного газового конденсату на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки і розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція. 2022 року підприємство переробило майже 7 млн тонн газового конденсату. Конденсат є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти. Загалом збитки від атаки по цьому заводу в Усть-Лузі склали мінімум 200 млн доларів.