Оригінальний саундтрек для Нацвідбору на Євробачення-2024 створили на Радіо Промінь

Оригінальний саундтрек для Нацвідбору на Євробачення-2024 створили на Радіо Промінь

Команда Радіо Промінь завершила музичне оформлення для Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2024. Музичне лого звучатиме під час фіналу Нацвідбору, упродовж телевізійної та радіотрансляцій конкурсу, в усіх головних заставках та промороликах.

Як і візуальне лого свого часу (концепцію "Музичної ДНК нації"), саундтрек для цьогорічного Євробачення робили фахівці Суспільного: саунд-продюсери та звукорежисери продакшн-студії Радіо Промінь Роман Києвицький, Ростислав Фролов та Дмитро Кожухар.  

"Ми відтворили у звуках те, що віддзеркалює взаємодію між конкурсними треками музикантів та підкреслює основні цінності Євробачення, яке завжди підтримує різноманітність, інклюзивність і мистецьке самовираження. У наш трек вклали позитив і тренди сучасності: ми самостійні, позитивні і конкурентоспроможні. І в деяких сенсах — індивідуальні. Взяли всім відомі ноти й зібрали з них настрій, посил і все, що, на наш погляд, презентує Україну на Євробаченні. Життя триває, і все буде Україна", — розповів саунд-продюсер та звукорежисер продакшн-студії Радіо Промінь Роман Києвицький.

На створення оригінального звукового оформлення саунд-продюсерів та звукорежисерів надихнув багаторічний досвід співпраці з європейськими суспільними мовниками.

Всі пісні фіналістів Національного відбору на Євробачення-2024 можна почути в ефірі Радіо Промінь у "Вікенді Нової Музики" з Ксенією Івась та "Шоу Селекція", що публікується на подкаст-платформах. У "Вікенді Нової Музики" слухайте ексклюзивні інтерв'ю з усіма фіналістами, представниками України на Євробаченні різних років та музичним продюсером Нацвідбору-2024 Дмитром Шуровим. А якщо пропустите його, то можна буде подивитися в ефірі марафону "Суспільне. Спротив" на місцевих телеканалах Суспільного та на ютуб-каналі Радіо Промінь. Текстові версії ексклюзивних інтерв'ю публікуватимуть на сайті Українського Радіо в розділі Радіо Промінь.

Суспільне Культура та Радіо Промінь — офіційні медіапартнери Євробачення.

Передшоу відбудеться 3 лютого 2024 року о 17:30 та фінал Національного відбору на Євробачення-2024 — о 18:00 у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024.

Радіо Промінь — перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом — музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.