Російська ракетна атака по Києву — завдяки ППО надзвичайних ситуацій не виникло

Російська ракетна атака по Києву — завдяки ППО надзвичайних ситуацій не виникло

Восьмеро осіб загинули, поранені 30 осіб. Такими за даними на 17:49 29 грудня 2023 року є наслідки ракетної атаки з боку Росії по Києву. Таку інформацію навела Київська міська військова адміністрація. Вона уточнила, що ці дані є попередніми. Як зазначив в ефірі Українського Радіо речник КМВА Михайло Шаманов, поранені в результаті цього ракетного удару з боку Росії зазнали переважно різаних ран, мінно-вибухових поранень. Завдяки успішній роботі української ППО після цього ракетного удару по столиці система енергопостачання Києва не постраждала, надзвичайних ситуацій не виникло, наголосив Шаманов. Пошкоджена російським ракетним обстрілом станція метро Лук'янівська вже відкрита для пасажирів.

 

0:00 0:00
10
1x

Пожежа в Подільському районі Києва, 29 грудня 2023 р. Фото: Дар'я Кінша/Суспільне

Загоряння, пожежі ліквідовані

Як розповів Михайло Шаманов, наразі тривають пошукові роботи в Подільському районі Києва. Там унаслідок ракетної атаки з боку Росії сталося загоряння складу на площі приблизно 3 тисячі квадратних метрів. Працюють рятувальники і здійснюються пошукові роботи, зазначив речник КМВА. 

У Святошинському районі зафіксовано загоряння незаселеного багатоповерхового будинку і загоряння трьох автомобілів. Наразі пожежі ліквідовані. В Шевченківському районі було загоряння в недобудованому бізнес-центрі, сталося пошкодження житлового будинку, загоряння на території гаражів і пожежа на території складських приміщень і на території нежитлової забудови. Загоряння, пожежі ліквідовані. У Дарницькому районі сталося пошкодження житлового багатоповерхового будинку та одного приватного будинку, там без пожеж. 

Система енергопостачання Києва не постраждала

Також Михайло Шаманов наголосив, що після цього ракетного удару по столиці система енергопостачання не постраждала. Надзвичайних ситуацій не виникло. В електромережі були незначні коливання, але зараз усі системи працюють у штатному режимі. Тобто, електроенергія постачається в усі райони Києва, система водопостачання працює в штатному режимі. Щодо системи теплопостачання, то є незначні пошкодження трьох котелень. На цих об'єктах повибивало вікна, але це ніяк не вплинуло на їхнє функціонування, тобто обладнання не пошкоджено і працює у звичайному режимі. 

"Також через ракетну атаку та її наслідки було перекрито кілька вулиць, тому раджу водіям обов'язково подивитися, які вулиці зараз перекриті", ― зауважив речник КМВА. Через перекриття вулиць можуть утворитись затори. Тобто, зокрема, це перехрестя вулиці Ушакова й вулиці Єфремова і перехрестя Чорнобильської вулиці та Ірпінської у Святошинському районі, розповів Шаманов. "Обмежено рух по вулиці Новокостянтинівській, варто здійснювати розворот на розв'язці з проспектом Степана Бандери або на перехресті Куренівської та Скляренка", ― зазначив речник КМВА. 


Михайло Шаманов. Фото: ФБ-сторінка Михайла Шаманова

Станція метро Лук'янівська вже відкрита для пасажирів

Щодо пошкодження російським ракетним обстрілом станції метро Лук'янівська ― на ній не випускали і не запускали пасажирів через те, що там працювали слідчі оперативні групи, які збирали уламки. Зараз станція метро Лук'янівська вже відкрита для пасажирів.