Ворог тисне, щоб вийти на Часів Яр – доброволець ЗСУ Сазонов

Ворог тисне, щоб вийти на Часів Яр – доброволець ЗСУ Сазонов

Ситуація північніше Бахмута важка, бо відбуваються постійні штурми ворога, він тисне, намагаючись вийти на Часів Яр. Важка обстановка і на Куп'янську. Ворога дуже цікавить Харківщина. Він намагається просунутися до Куп'янська-Вузлового. Так прокоментував ситуацію на сході України в ефірі Українського Радіо політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов. Ускладнює ситуацію й погода. Бо гусенична техніка залишає сліди, за якими одразу й прилітає від ворога. Але не тільки ЗСУ перебувають в складних умовах, але й ворог також. Зараз найкращим захистом, на думку Сазонова, стає не бункер та броня, а маскування.

0:00 0:00
10
1x

Фото: ukrinform.ua

Ситуація важка, ворог штурмує постійно східний та північний напрямки 

Північніше Бахмута, в районі Богданівки та Григорівки ворог дуже щільно тисне, щоби вийти на Часів Яр, розповідає Кирило Сазонов. "Ворогу лячно, що буде оточення Бахмута, тому вони намагаються штурмувати українські позиції в районі Богданівки та Григорівки на півночі, а на півдні – це Кліщіївка та Андріївка. Дуже щільні бої тривають щодня і щоночі. Важка обстановка на Куп'янську. Там тримається 41 бригада і тактичний підрозділ "Грім". Ворог намагається просунутися до Куп'янська-Вузлового. Харківщина йому дуже цікава. Він сконцентрував тут дуже великі сили і особовий склад та авіацію. Але наші хлопці тримаються, працює українська розвідка, арта, БУАР (батарея управління і артилерійської розвідки — ред.). Б'ють по резервах ворога. Ворог штурмує постійно східний та північні напрямки". 

Фото: armyinform.com.ua

Важко не тільки нам, ворог теж перебуває в таких самих умовах

Досвід минулої зими показує, що зима трохи сковує пересування військ, робить їх менш мобільними. Важливою силою залишаються ударні дрони, арта, міномети. За словами Кирила Сазонова найкращим захистом є не бункер та броня, а маскування, "бо техніку взимку замаскувати набагато важче, особливо ту, яка пересувається на гусеницях: міномети, артилерійські установки, танки. Вони залишають сліди, за якими одразу й прилітає. Важко не тільки нам, бо ворог теж перебуває в таких самих умовах. Ми намагаємося якомога менше зараз висовуватися".