Схема оповіщення населення не зміниться: не завжди є інформація про наявність ракет на борту МіГ – Ігнат

Схема оповіщення населення не зміниться: не завжди є інформація про наявність ракет на борту МіГ – Ігнат

Схема оповіщення населення не зміниться, бо МіГ-31 іноді злітає з ракетою, іноді без неї. Але дуже часто інформація щодо присутності ракети на борту залишається невідомою. Про це наголосив в ефірі Українського Радіо полковник, начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Тому Повітряні Сили ЗСУ будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ударних БПЛА, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

0:00 0:00
10
1x

Полковник, начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ Ігнат Юрій. Фото: Командування Повітряних сил

Схема оповіщення населення не зміниться. Бо МіГ-31 іноді злітає з ракетою, інколи – без ракети, а іноді інформації щодо присутності на борту ракети немає 

За словами Юрія Ігната поки Повітряні Сили ЗСУ не отримали вказівок щодо того, як сповіщати населення у разі злету МіГ-31. Незмінним залишиться те, що Повітряні Сили ЗСУ в будь-якому разі будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ударних БПЛА, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ. "Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні". Юрій Ігнат переконаний, що МіГ все одно буде злітати. "Інколи інформація є, що МіГ злетів з ракетою, інколи – що без ракети, а іноді такої інформації немає. Тут ризикувати ми не маємо права". 

Всі ударні БПЛА було знищено

Сьогодні всі 14 ударних БПЛА, які летіли з Краснодарського краю РФ, було знищено, констатував Юрій Ігнат, ППО працювала в різних регіонах. "Найбільше було зосереджено дронів в центральній Україні. Було також попередження про активність двох Ту-22м3. Ворог застосовував ракету Х-22, але цілі вона не досягла: впала десь в Запорізькій області. Поки інформації щодо постраждалих немає". 

Досвіду використання мобільних вогневих груп немає в жодній іншій країні 

Мобільні вогневі групи спочатку були в незначній кількості, розповідає Юрій Ігнат і наголошує, що такого досвіду використання вогневих мобільних груп немає в жодній іншій країні. "Працює група людей – а це кулеметник, водій, той, хто спостерігає, хто відстежує – яка 24 години на добу перебуває в стані готовності виїхати оперативно в місце, звідки потенційно буде атакувати дрон. Ця група має обмежений радіус ураження – кілометр-два – кулеметом, зенітними гарматами, ПЗРК". Але щоби ефективно уразити дрон, треба, аби до БПЛА залишалося кількасот метрів, резюмував Юрій Ігнат.