Ракетний обстріл Дніпропетровської області: серед загиблих – діти

Ракетний обстріл Дніпропетровської області: серед загиблих – діти

19 квітня зранку Дніпропетровська область була атакована ракетами та шахедами. Було збито 11 ракет з 16, 9 шахедів з 10, повідомив Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Влучання відбулось в центрі Дніпра, зруйновано два верхні поверхи багатоповерхівки. Число постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно зростає. Станом на зараз по області відомо про 29 поранених, 9 загиблих, серед них три дитини, повідомляє ДСНС. Тривають рятувально-пошукові роботи.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Лисак, facebook

За словами кореспондентки Українського Радіо Мальвіни Карпенко сьогодні вранці у Дніпрі пролунало кілька вибухів. РФ атакувала місто ракетами, частково зруйнована житлова п’ятиповерхівка – два верхні поверхи. Пожежу загасили. У місті загинуло 2 особи, 20 людей постраждали, із них 12 було врятовано. У людей осколкові поранення, перелами, гематоми, різані рани. Тривають пошуково-рятувальні роботи. 

Ракетний удар по Дніпру 19 квітня 2024 року. Суспільне Дніпро

Пошкоджена будівля Укрзалізниці, поранені 7 залізничників під час виконання службових обов'язків. Загинула чергова будинку локомотивних бригад Оксана Стороженко. У неї залишились двоє синів 17 та 15 років.

Робота залізничного вокзалу у Дніпрі була призупинена, поїзди далекого сполучення та приміські не курсують. Станом на 10:00 вокзал Дніпра вже відновив роботу, повідомили в Укрзалізниці. За інформацією Укрзалізниці тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ та Горяїнове. Затримуються на прибуття до Дніпра наступні поїзди, висадка для них проходитиме на станції Горяїнове:

№38 Київ – Запоріжжя,

№80 Львів – Дніпро,

№120 Київ – Запоріжжя.

Після висадки пасажирів на станції Горяїнове поїзди, що курсують до Запоріжжя, прямуватимуть туди в обʼїзд.

В районі влучення на площі Вокзальній обмежено рух громадського транспорту. 

За інформацією ДСНС у Синельниковому сталося часткове руйнування 4 приватних житлових  будинків, пошкоджено 10 приватних будинків. Зайнялися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники. Загинуло 6 людей, у тому числі 3 дитини, 14-річна дівчинка і два хлопчика – 6 та 8 років. Врятовано 2 людини.

У Кривому Розі постраждало 3 особи. З них двоє - в лікарні в стані середньої тяжкості. У Павлограді  є руйнування адмінбудівлі. 

Екстрені служби працюють на місцях російських ударів на Дніпропетровщині. Розбір завалів пошкоджених будинків триває. На місцях розгорнуті пункти допомоги потерпілим. Працюють психологи. Поліція приймає заяви від постраждалих.  

Армія РФ ударила ракетами по Дніпру. Що відбувається на місці подій

Ракетний удар по Дніпру 19 квітня 2024 року. Суспільне Дніпро