Зросла кількість ДТП із загиблими або травмованими дітьми — Білошицький

Зросла кількість ДТП із загиблими або травмованими дітьми  — Білошицький

В Україні зростає кількість ДТП з травмованими й загиблими. Серед областей в антирейтингу фігурує Дніпропетровська, Львівська області та місто Київ. В ефірі Українського Радіо перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції, підполковник Олексій Білошицький констатував, що через зростання кількості автомобілів збільшилася щільність автомобільного потоку на дорогах і зросла аварійність. Також через багаторічне дистанційне навчання зростає і кількість ДТП за участі дітей. Поліція проводить різноманітні акції, які вчать дітей дотримуватися правил дорожнього руху.

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото 

Зросла кількість правопорушень за рахунок неправомірної поведінки учасників дорожнього руху

За січень-серпень 2023 року трапилося 15041 дорожня транспортна пригода із загиблими або травмованими, констатував Олексій Білошицький. І це на 4% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Менші відсотки і по кількості загиблих та травмованих за цей період: загинуло 1870 осіб, а це на 2.5% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Травмовано 15838 осіб, що також на 2% менше. "Навіть в порівнянні з минулим роком, коли знизилася кількість саме навмисних порушень водіями правил дорожнього руху, зросла кількість правопорушень за рахунок неправомірної поведінки учасників дорожнього руху. Значно зріс потік транспортних засобів. З початком повномасштабного вторгнення з'явилися нові види правопорушень". Підвищилась кількість дорожньо-транспортних пригод із загиблими або травмованими дітьми в порівнянні із 2021 роком. Одна із причин — дистанційне навчання, бо менше приділялося виховного впливу дітям, які залишалися часто без дорослих, переконаний підполковник поліції, і все це впливало на поведінку дітей. "На сьогодні проводяться заходи та акції на вулицях шкільними офіцерами поліції за рахунок гри та рольових постановок."

Дніпропетровська, Львівська області та місто Київ в антирейтингу порушників щодо дотримання правил дорожнього руху

Антирейтинг зафіксовано на Дніпропетровщині, Львівщині і в Києві. За словами Олексія Білошицького, Львівська область від початку повномасштабного наступу Росії в Україну виконувала та виконує тилову функцію, з-за кордону тривають поставки гуманітарних вантажів. Дніпропетровська область, як і Львівська, зараз виконують роль транзитних областей, є своєрідним хабом для багатьох суміжних областей. Сюди вимушено перемістилися люди, тому зріс потік транспортних засобів. В Києві також кількість транспортних засобів зросла, констатує Олексій Білошицький.

Всі повинні дотримуватися правил дорожнього руху 

В кожному ДТП є винуватий і невинуватий, наголошує Олексій Білошицький. "Кожен учасник дорожнього руху має вжити всіх заходів, щоби убезпечити себе і інших осіб від можливих негативних наслідків. Всі повинні дотримуватися правил дорожнього руху. Тим паче, що ми входимо в період, коли зменшується світловий день. Тому треба подбати про світловідбиваючі елементи на одязі, щоб бути більш помітним на дорозі". 

Проводяться заходи щодо притягнення до відповідальності водії транспортних засобів з ревінням моторів

Питання легкого електротранспорту було тільки нещодавно врегульовано на законодавчому рівні, як визначення учасника дорожнього руху, сказав Олексій Білошицький. "Зараз є два види, які визначають, що це є учасники дорожнього руху. На законодавчому рівні досі не закріплено права та обов'язки, які регулюють поведінку таких учасників дорожнього руху: де вони мають переміщуватися, з якою швидкістю. Це питання розглядається". Він нагадав, що питання не є врегульованим в багатьох країнах ЄС. Бо це є новий засіб пересування. Що стосується ревіння моторів деяких транспортних засобів, які лякають мешканців міст своїм ревінням, то, за словами Олексія Білошицького, вони проводять заходи щодо притягнення до відповідальності водії таких транспортних засобів. Бо ревіння моторів часто супроводжуються супутніми порушеннями правил дорожнього руху, резюмував підполковник поліції.      

 

 

 

Останні новини
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Новини по темі
Не налаштованих воювати треба виявляти — офіцер ЗСУ Микола Мельник
У Великописарівській громаді Сумщини залишилося до 400 людей
"Повторні удари для більшої кількості жертв": що відомо про наслідки російської атаки в Одесі?
У Кривому Розі внаслідок російського удару загинули четверо людей — Вілкул
Дитина, тато й мати якої у різних державах, має право спілкуватися з обома батьками — адвокатка