Україна накопичила у сховищах 14,8 млрд кубометрів газу — Міненерго

Україна накопичила у сховищах 14,8 млрд кубометрів газу — Міненерго

На сьогодні в українських сховищах уже накопичено 14,8 мільярда кубометрів газу. Про це повідомив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо міністр енергетики Герман Галущенко. Він запевнив: Україна досягла щодо накопичення газу обсягів, які планувалися для проходження опалювального сезону. Стосовно захисту українських енергооб'єктів від повітряних ударів з боку російських агресорів, рівень захисту зараз є набагато сильніший, ніж минулої зими, зауважує міністр. І додає: ми маємо величезний досвід тримання енергосистеми під щоденними ударами. 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото tsoua.com
 

Накопичено 14,8 млрд кубів газу

По газу, вчора (19 вересня) ми вже досягли тих рівнів, які ми ставили собі для проходження опалювального сезону, розповів Українському Радіо міністр енергетики Герман Галущенко. "На сьогодні в нас у сховищах уже накопичено 14,8 мільярда кубометрів газу. Це при цифрі 14,7, яку ми ставили на початок опалювального сезону. Тому по газу ми будемо мати набагато більший ресурс у сховищі. Це важливо. Тому що вугілля і газ взаємозамінні на багатьох блоках теплової генерації. Відповідно, дивлячись на загальний баланс, це дає нам більшу впевненість у проходженні опалювального сезону", – переконує міністр енергетики України.

"Маємо величезний досвід проходження і тримання системи під щоденними ударами"

Герман Галущенко також розповів про захист українських енергооб'єктів від повітряних ударів з боку російських агресорів. "Абсолютно вірно, що рівень захисту зараз є набагато сильніший, ніж минулої зими. Причому, я кажу, як про пасивний захист, так і про захист відповідних систем ППО. З іншого боку, ми маємо величезний досвід проходження і тримання системи під щоденними ударами. Тобто ми готуємося до різних сценаріїв для того, щоб у разі ударів (а ми розуміємо, що ворог битиме по нашій інфраструктурі енергетичній), мінімізувати час відключення", – розповів міністр енергетики.

Герман Галущенко. Фото: Офіційне інтернет-представництво президента України

Він запевнив: українська енергосистема буде готова повністю до опалювального сезону. При цьому він уточнив: безумовно, обстріли з боку російських агресорів можуть мати вплив на постачання в Україні як електроенергії, так і тепла. Але твердження про нібито неготовність енергосистеми України є ворожими інформаційними "вкидами", наголосив міністр. "Кількість так званих "експертів", які починають коментувати тематику опалювального сезону, збільшується з його наближенням", – резюмував Герман Галущенко.