За час війни в Україні пошкоджено понад 3 мільйони гектарів лісу — Міндовкілля

За час війни в Україні пошкоджено понад 3 мільйони гектарів лісу — Міндовкілля

За час розв'язаної Росією повномасштабної війни в Україні пошкоджені понад 3 мільйони гектарів лісу, повідомив сьогодні, 13 вересня в ексклюзивному коментарі Українському Радіо міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. За його словами, 3 мільйони гектарів – це третина площі всіх лісів України.

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото. Автор фото: Олександр Лащенко (с)

 

Із перших днів повномасштабного вторгнення в Україні підраховують збитки довкіллю внаслідок війни, зауважив Українському Радіо міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Із перших днів повномасштабного вторгнення екологічною інспекцією зафіксовано понад 2500 випадків екологічних злочинів загальною сумою 2 трильйони грн або 56 мільярдів доларів. Половина — це збитки від неконтрольованих викидів в атмосферу. Майже 1 мільярд грн — засмічення земель відходами. Все інше — це забруднення води, знищення лісів, екосистем та інше. "Понад 3 мільйони гектарів лісу в Україні так чи інакше вражені, пошкоджені війною. Це третина лісів України. Нам довго його розміновувати і відновлювати. Національний парк на Донеччині Святі гори знищений на 80%", — зазначив Руслан Стрілець.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України також розповів, що за час розв'язаної нею повномасштабної війни Росія вчинила в Україні понад 2500 випадків екологічних злочинів на загальну суму 56 мільярдів доларів. За словами Руслана Стрільця, екологічна складова вперше в історії людства може стати частиною репарацій з боку держави-агресора.