"Покладаємось на захист ППО та досвід енергетиків працювати в складних умовах": Данілов про опалювальний сезон-2024

"Покладаємось на захист ППО та досвід енергетиків працювати в складних умовах": Данілов про опалювальний сезон-2024

В ефірі Українського Радіо секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, як виглядатиме черговий опалювальний сезон. За його словами, цього року Україна підготовлена значно краще, аніж це було в лютому 2022 року, а влада робить все, аби максимально покращити нашу протиповітряну оборону. Адже на неї, а також на енергетиків, які вже мають досвід роботи в складних умовах, Україна робить основну ставку цієї осені та зими.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Економічна правда

 

"Питання щодо опалювального сезону стоїть на контролі: на найближчому засіданні ставки Верховного головнокомандуючого ми заслухаємо звіт з цього приводу прем’єр-міністра, міністра енергетики, віцепрем’єр-міністра Кубракова та всіх, хто займається цим питанням. Це буде ювільнейне засідання ставки, яке відбудеться найближчим часом", — розповів Олексій Данілов.

Секретар РНБО додав, що зараз українська енергетична система захищена набагато краще, аніж це було в лютому 2022 року, а наші енергетики вже мають досвід, як працювати в складних умовах: "Це непроста робота, адже в нас велика територія і захистити все фізичними захисними спорудами вкрай складно. Що стосується ППО, то з ранку до вечора займаємося цим питанням для того, щоб максимально збільшити кількість засобів ураження саме протиповітряної оборони. Ми не можемо зараз сказати, що можемо захистити все, але тим не менш все буде набагато краще, ніж це було в минулому році".

"РФ, безумовно, буде намагатися використовувати цей чинник для того, щоб "робити" нам нерви щодо того, що стосується нашого енергетичного комплексу. Але ми робимо все від нас залежне для того, щоб це було мінімізовано", — наголосив Данілов.