XXV кадр: "Я в окулярах не тому, що стиль, а тому, що бачу всіх наскрізь"

XXV кадр: "Я в окулярах не тому, що стиль, а тому, що бачу всіх наскрізь"

XXV кадр – вже легендарна особистість у колах українського репу та хіп-хопу. Але нині такий час, коли варто пробувати нові грані творчості, експериментувати й віднаходити себе у чомусь незвичному.  

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь XXV кадр презентував мініальбом "Стани, сумніви, сум", у якому несподівано поєднав постпанк та інді-рок. Також артист поділився із ведучою Ксенією Івась думками про творчі експерименти, особистий образ і залежність від нього. 

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба XXV кадр

Пісня "Місто" найбільш особиста в моїй дискографії

У тебе вийшов не реп-альбом "Стани, сумніви, сум". Що він для тебе означає? 

Це для мене експеримент, який вийшов доволі успішним, як я вважаю. Доволі багато такої музики слухаю сам, тому захотілося з нею попрацювати. Довго оминав цю історію, а потім якось вирішив спробувати й подивитися, як вийде. Спробував, подивився. Вийшло прикольно, тому я зробив офіційний реліз, мініальбом з чотирьох пісень. 

То експеримент цим альбомом і завершиться? Далі інді-музики ми від тебе не почуємо? 

Я сам іще не знаю. У мене є вже напрацювання далі по хіп-хопу, але, з іншого боку, мені сподобалося, я отримав хороший фідбек від аудиторії… Не знаю, можливо, ще і повернусь до цього стилю. Але точно можу сказати, що хіп-хіп залишати не буду. 

Чим для тебе особливим є трек "Місто" і коли ти його написав?  

"Місто" написав на початку цього року, а особливим він є тим, що я своє рідне місто – Луганськ – не бачив вже майже десять років. Якось міркував над тим, що не один такий, на жаль. Взагалі краще було б, якби ця пісня не відгукувалась більше нікому… Тому вона така особиста, мабуть, найбільш особиста в моїй дискографії. 

У тебе є фішка – протисонцеві окуляри. Чи правда, що ти їх ніколи не знімаєш? Навіть коли залишаєшся у друзів, то спиш обов'язково них. 

Так. Коли залишаєшся ночувати у когось в гостях, важливо спати на спині (Сміється – прим. ред.).

Коли робив "Стани, сумніви, сум", ще залишилось кілька ідей, які не встиг втілити в мініальбомі

Що вони символізують? 

Це мій образ. Як я читав в треці з Krechet, "я в окулярах не тому, що стиль, а тому, що бачу всіх наскрізь". 

Андрій Данилко зарікся знімати багаторазову маску до кінця війни. Ти носиш темні окуляри. Як гадаєш, чи може людина стати заручницею власних рішень і власного образу? 

Гадаю, так. Це може зайти далеко, коли без якогось елемента вже не буде зчитуватись образ. 

Ти не думав над тим, щоб, наприклад, зняти окуляри, коли закінчиться війна? 

Ні, не думав. Мені просто особисто подобається, як це візуально виглядає. Можливо, колись спонтанно й захочеться щось змінити, але зараз мені максимально комфортно так. 

В якому стилі буде твоя наступна пісня? 

Складне питання, бо я спочатку думав повертатися до хіп-хопу. Готую паралельно два мініальбоми саме в цьому стилі. Один – це експериментальний хіп-хоп трошки важкувато-складнуватий, а інший – класичний хіп-хоп від XXV кадру. Але у мене, коли робив "Стани, сумніви, сум", ще залишилось кілька ідей, які не встиг втілити в мініальбомі. Можливо, я їх розвину до повноцінних пісень і випущу ще щось у роковому стилі. 
 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.