Phil It (Філ Коляденко): "Я хочу у творчості відійти від образності музики, щоб подавати її через призму зрозумілості"

Phil It (Філ Коляденко): "Я хочу у творчості відійти від образності музики, щоб подавати її через призму зрозумілості"

Phil It (Філ Коляденко): “Я хочу у творчості відійти від образності музики, щоб подавати її через призму зрозумілості”

“Phil It”, власний проєкт саунд-продюсера, композитора, піаніста та співавтора гурту KADNAY Філа Коляденка набирає обертів. Вихід мініальбому “Пролог” остаточно переконав як слухачів, так і колег по сцені, що самобутній артист має неабиякий потенціал. 

В ефірі шоу “Вікенд Нової Музики” на Радіо Промінь Філ Коляденко представив прем'єру – пісню “Думи”, створену спільної з виконавицею Love, Mary. Артист розповів ведучій Ксенії Івась про те, як утворився цей дует, розкрив подробиці підготовки концерту в Києві та анонсував наступний реліз.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Phil It

Намагаємось триматися у річищі творчості, небайдужості до всього, що відбувається

Філе, як справи у твого проєкту “Phil It”? 

Ми працюємо без упину, пишемо багато музики, розробляємо різні проєкти. Тому вже втомилися. Але це втома приємна. Нещодавно повернулися з мого рідного міста Суми, де долучились до туру MONATIK “ART Оборона”. До того у нас було багато зйомок. Плюс ми весь час готуємось до 20 липня, коли у нас відбудеться перший концерт. Дуже хочу, щоб він був інтимним, індивідуальним, особливим, щоб ті, хто на нього не потраплять, дуже шкодували (Сміється – прим. ред.). Сил покладаємо дуже багато. Ми плануємо не просто концерт, а, скоріше, творчу зустріч, де буде багато арту, відчуттів, де, сподіваюсь, хтось зможе закрити очі і уявити, згадати, відчути багато якихось цікавих ідей. В цілому, думаю, що ця зустріч відбудеться у світлому натхненні на життя саме сьогодні, з майбутнім не будемо далеко забігати. Тож багато працюємо, намагаємось вкладати стільки сил, скільки є зранку після новин, намагаємось тримайсь у річищі творчості, небайдужості до всього, що відбувається і, звісно, донейтимо.

Ти в шоу “Селекція” проанонсував цей концерт і назвав його тихими. Чому саме так? 

Концерт відбудеться у київському барі “Багряний”. Він розташований на даху будинку на Андрієвському узвозі. Там дерева, ліхтарі… Ми плануємо декорувати зал по-своєму. Той, хто потрапить туди, опиниться в іншому світі. І, до речі, позаду цього закладу, за нашою імпровізованою сценою, – Андріївська церква. Я завжди мріяв зробити виступ у церкві, наразі виходить біля неї. Тому зустріч буде тихою, мирною, в чомусь емоційною – різною. Хочеться, щоб людям було просто в кайф там перебувати. Не обов'язково навіть все бачити, дивитись на сцену, бо в кожному метрі цього простору і цієї атмосфери можна буде знайти щось своє. Я взагалі хочу у творчості “Phil It” відійти від образності музики, прагну подавати її через призму зрозумілості. Ми робимо просто, але зі смаком, чесно і відверто.

Я люблю відео, воно дає змогу створити якусь більшу історію, ніж просто трек

Пісню “Думи” ти створив зі співачкою Марією Поліщук (Love, Mary). Яка історія ваших стосунків і як виникла ідея записати спільну композицію? 

У нас класичні інстаграмні взаємини. Коли з'явився мій перший мініальбом “Пролог”, я почав отримувати пропозиції від українських артистів різної школи, різних жанрів щодо колаборацій. Взагалі це було трохи незвично, бо в “Kadnay” нам пропонували співпрацю, але не так багато і не водночас. Марія була, точно скажу, не однією із перших. Але якось так сталось, що я мав можливість зустрітися з нею, до того ж ми у Києві мешкаємо поруч. Тому було комфортно побачитись майже того самого дня, коли вона написала. Ми почали спілкуватись і я зрозумів, що Марія – просто космос. Вона непередбачувана, але дуже кльова, надзвичайно талановита. Я вирішив, що маю зробити спільний трек саме з Марією. Вона стала для мене особистою Ланою Дель Рей. Так ми почали працювати разом, відчули настрій одне одного. Стався повний метч, бо ми просто хотіли про щось поговорити. І саме піснею “Думи” запрошуємо до розмови тих, хто її слухатиме.   

Коли ти плануєш наступний реліз? 

Гадаю, це буде у серпні. Я насправді вже презентував один трек в межах туру “ART Оборона”. Думаю, що він буде наступним. Після концерту в Києві, мабуть, знімемо на нього відео. Принаймні дуже хочеться це зробити, щоб іще більше підкреслити пісню. Я люблю відео, воно дає змогу або занурити, або навпаки – відвернути від чогось, створити якусь більшу історію, ніж просто трек. Між іншим, він називатиметься “Спокій”, але при цьому буде дуже неспокійним. 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.