"Я радітиму, коли українці не приділятимуть такої уваги Євробаченню" — Путінцев

"Я радітиму, коли українці не приділятимуть такої уваги Євробаченню" — Путінцев

Конкурс Євробачення — це просто музична тусовка, зазначив Українському Радіо продюсер, медіаексперт, засновник промокомпанії STARBOM.COMpany Денис Путінцев. Це яскраве шоу і добре, що на другому році розв'язаної Росією війни українці сперечаються про Євробачення, визнає продюсер. Адже такі дискусії є свідченням, що "все нормально, що ми живемо і ми незламні". Водночас продюсер додає: "але я дуже радітиму, коли ми взагалі не приділятимемо такої уваги Євробаченню". На думку Путінцева, "із нас іще не вичавлено той комплекс меншовартості, який вбивався роками. Що ми нібито другорядні й мусимо щось доводити". Українцям на Євробаченні нічого не потрібно доводити, наполягає медіаексперт. У фіналі Євробачення-2023 перемогла шведська виконавиця Loreen із піснею Tattoo. Фінал відбувся у Ліверпулі. Конкурс від імені торішнього переможця, України, приймала в себе Велика Британія. Україна цього разу посіла шосте місце — гурт TVORCHI виступив із піснею Heart Of Steel.

0:00 0:00
10
1x

 

Виконавиця Loreen під час фіналу Євробачення-2023. Фото: AP

 "Євробачення цього року виявилося передбачуваним"

На думку Дениса Путінцева, Євробачення цього року виявилося передбачуваним. "Щодо Loreen, вона гідна перемоги, — вважає продюсер. — Ця перемога була структурована і концептуально прорахована. Відверто кажучи, я не дуже люблю прораховані речі у творчості, тому моє серце залишається з TVORCHI, звісна річ. Але професійна частина мого серця погоджується з європейським глядачем — це однозначно фінський виконавець. Він — переможець, якщо ми говоримо про контент. Але бали від журі пішли не йому. Тому що у журі профдеформація — вони шаблонно, музично, комерційно, прораховано дивляться на те, що артист робить на сцені, на промо артиста, на його зовнішність і поведінку, на аранжування пісні та способи її просування. А пересічний глядач на такі речі уваги не звертає".

Вдруге віддавати перемогу тій же виконавиці — це прийнятно?

Євробачення — взагалі консервативний конкурс, як і вся Європа. Він є заполітизованим конкурсом, вважає продюсер. "У нас в Україні триває постійна дискусія, чи політика відіграє свою роль у Євробаченні? Для мене відповідь однозначна: відіграє максимальну роль, особливо зараз. Ми бачимо, що наші північні сусіди не беруть участь у конкурсі вже другий рік поспіль, через війну. Чи доречно вигравати двічі? (Loreen перемогла на Євробаченні вдруге. Вперше вона тріумфувала 2012 року в Баку (Азербайджан), виконавши пісню "Ейфорія" – ред.) Я нарахував десь 7-8 учасників, які раніше брали участь у Євробаченні, причому по кілька разів, у складах різних колективів, сольно і не сольно. Loreen брала участь двічі. Євробачення — це як тусовка своїх. Людина, яка уже спробувала цей "наркотик", постійно хоче ще і ще (даруйте за таке порівняння). Багатьох із цих людей завтра вже не показуватимуть по телебаченню або будуть показувати досить локально, в маленьких європейських державах. Ось чому людей так приваблює цей конкурс. Можливо, ніде, крім "Євробачення, вони більше себе не проявили б. Це у нас таке ставлення, що від України туди їдуть прямо зірки і щось доводять. А якщо ви подивитесь на європейську тенденцію, то участь беруть зазвичай ті зірки, які вже трохи згасли, або ж молоді виконавці. Тобто ті, хто потребує промопідживлення на європейській сцені".

"Добре, що на другому році війни ми сперечаємося про Євробачення"

"Ми все ще обговорюємо Євробачення, попри те, що йде війна, і це дуже приємно. Ми сперечаємось і дискутуємо у соцмережах, а це означає, що все нормально, що ми живемо і ми незламні. І українська нація проявляє себе максимально так, як це робила до війни. Ми завжди знайдемо привід посперечатися, наприклад, про Євробачення. У цьому також наша сила. Ми можемо сперечатися, але гуртуємось у ті моменти, коли треба згуртуватися. Саме тому, що емоційно виявляємо свої почуття", — зазначає Денис Путінцев.

Денис Путінцев. Фото: starbom.com

"Не думаю, що шведи "стирили" музику у нашої Міки Ньютон"

Дехто у соцмережах стверджує, що сингл Tattoo — це плагіат на пісню української співачки Міки Ньютон. Чи можуть дискваліфікувати Loreen, якщо справді виявиться, що її пісня — плагіат? Денис Путінцев відповів на запитання комплексно: "По-перше, не думаю, що буде якась дискваліфікація, хоча там є за що причепитися стосовно плагіату. Гадаю, цим займатися ніхто не буде, бо "не на часі". По-друге, нагадаю, що Loreen — це комерційно прорахована формула. А в будь-якої формули є складові, які певним чином кимось уже були здійснені й комерційно правильно оцінені. Не думаю, що шведи "стирили" музику у нашої Міки Ньютон. А якщо це АВВА, то я особисто вважатиму, що це шведський почерк. Тобто шведи самі себе якось переписують. Там, до речі, є самоплагіат самої Loreen. Якщо уважно послухати пісню, то почуємо фірмові нотки її хіта "Ейфорія", з яким вона перемогла у 2012 році. Отже, я дуже прискіпливо на це не дивлюся, бо в будь-якій комерційно прорахованій історії можна причепитися до плагіату. Адже краще йти відомою доріжкою, ніж вигадувати та експериментувати. І по-третє, українці, навіть у жартівливій формі, усюди вбачають символізм. Згадаймо коронацію британського монарха, де ми помічали жовто-сині кольори і в цьому вбачали перемогу. Давайте ще скажемо, що кольори українського і шведського прапорів однакові, тому в Євробаченні жовто-сині перемогли в будь-якому разі. Тобто ми шукаємо всюди символізм, бо потребуємо визнання. Із нас іще не вичавлено отой комплекс меншовартості, який вбивався роками. Що ми нібито другорядні й мусимо щось доводити. Нам нічого не потрібно доводити. Звісно, можна шукати у чомусь символізм, я розумію, із психологічної точки зору, чому ми це робимо. Але я дуже радітиму, коли ми взагалі не будемо приділяти аж такої уваги конкурсу Євробачення. І він для нас стане, як і для всіх європейських країн, просто музичною тусовкою", — підсумував Денис Путінцев.

Останні новини
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
"Весна в мені": Kate Soul презентувала сингл про втрати та надію
"Весна в мені": Kate Soul презентувала сингл про втрати та надію
Новини по темі
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Половину загиблих воїнів можна було врятувати своєчасним переливанням крові — Медведєв
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику